Έκτακτο: Συνέλαβαν Τούρκο υπήκοο στα σύνορα του Έβρου

 
Αυτός είναι ο Τούρκος o οποίος εκτελούσε με μπουλντόζα εργασίες στα σύνορα και πέρασε στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Thrakinea.gr

Ενημερώθηκε: 02/05/18 - 19:42

Θρίλερ σε εξέλιξη στον Έβρο και τοπικά ΜΜΕ,μετά τη σύλληψη ενός Τούρκου κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Οι ελληνικές αρχές έχουν συλλάβει έναν Τούρκο κοντά στο φυλάκιο στις Καστανιές, καθώς πέρασε τα σύνορα.Οι αρχικές πληροφορίες ότι πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό οποίος εκτελούσε με μπουλντόζα εργασίες στα σύνορα, όπως φαίνεται δεν ισχύουν τελικά,ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, ο Τούρκος που συνελήφθη ισχυρίζεται ότι είναι εργάτης και εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημα του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο συλληφθείς από τις ελληνικές αρχές είναι εργάτης, ο οποίος εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του δήμου Αδριανουπόλεως. Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Η είδηση της σύλληψης κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ, δημοτικό υπάλληλο στην Αδριανούπολη.

"

Οι πληροφορίες που δόθηκαν στην ΕΡΤ, επιβεβαιώνουν ότι ο Τούρκος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα-βλέπε παρακάτω- προς το τελωνείο. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης

Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Όπως δημοσιεύει το thrakinea, η περιοχή του συμβάντος είναι ίδια με την περιοχή που πιάστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους.

Θυμίζουμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου από τους Τούρκους, γιατί μπήκαν λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος, όπως είπαν και οι ίδιοι στις απολογίες τους, ενώ παραμένουν ακόμα αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Τούρκος αναμένεται να μεταφερθεί στην Ορεστιάδα για να ανακριθεί.

Το μηχάνημα του Τούρκου

"