Οργή Κοτζιά στη Λευκωσία: Ούτε επί Χούντας η Ελλάδα δε διασύρθηκε έτσι!

 
Οργή Κοτζιά στη Λευκωσία: Ούτε επί Χούντας η Ελλάδα δε διασύρθηκε έτσι!

Ενημερώθηκε: 07/05/18 - 16:57

Σε έντονο ύφος πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η αντεξέταση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, από τον δικηγόρο του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου, αναφορικά με τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας και της ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με τεμάχιο γης στην Έγκωμη, έναντι του Μετοχίου Κύκκου.

Αντιδρώντας στις συνεχείς ερωτήσεις του συνηγόρου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ανέφερε: Γιατί υπάρχει μία προσβολή στο πρόσωπο μου για τον θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας; Με ρωτάει άσχετα πράματα και τον καλώ να έρθει στην ουσία. Ούτε επί χούντας η Ελλάδα δεν διασύρθηκε με τέτοιο τρόπο». Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Βελάρη ότι του υποβάλλει ερωτήσεις άσχετες με την ουσία του θέματος.

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πούλησε κτήμα το οποίο έχει στην Άγκυρα από τη δεκαετία του '30, προσθέτοντας ότι στην Τουρκία συμπεριφέρθηκαν καλύτερα στην Ελλάδα απ' ότι η Κύπρος. «Είναι προφανές ότι δεν συμπαθείτε την παρούσα κυβέρνηση», πρόσθεσε.