ΥΠΟΙΚ «αδειάζει» Μαυραγάνη για τέλη κυκλοφορίας: Καμία αλλαγή δεν επίκειται

 
Εν ψυχρώ διάψευση του ΥΠΟΙΚ στα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης για τα τέλη κυκλοφορίας του 2019

Ενημερώθηκε: 08/05/18 - 18:06

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ διαψεύδουν τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης στα περί διαρθρωτικών αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας το 2019.

Ο κος Νίκος Μαυραγάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «η εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών είναι η αναλογικοποίηση με την αξία του αυτοκινήτου και βεβαίως να λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια», για να λάβει...απάντηση μερικές ώρες αργότερα από το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν υφίσταται καν τέτοιο θέμα επί του παρόντος.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για το υπουργείο Οικονομικών. Τέτοιου είδους αλλαγές θα γίνουν όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, γιατί δεν μπορούν να διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις για κάποιες κατηγορίες οχημάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν άλλες κατηγορίες».

Τέλη κυκλοφορίας αναλογικά με την αξία του αυτοκινήτου εξήγγειλε ο Ν. Μαυραγάνης

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι και πέρσι όταν εξετάστηκε η εφαρμογή του σεναρίου που περιέγραψε ο κ.Μαυραγάνης, πέρα από το θέμα των επιβαρύνσεων για να εξασφαλιστεί το ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες του υπουργείου και οι αυτοκινητάδες έλεγαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την αξία των παλαιότερων οχημάτων πόσο μάλλον για τις εκπομπές ρύπων, άρα το σύστημα είναι τεχνικά ανεφάρμοστο