Αιφνιδιασμός: Έκλεισαν την υπόθεση με τις υπεξαιρέσεις των θυρίδων σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης

 
Στο αρχείο η υπόθεση με τις υπεξαιρέσεις των θυρίδων σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης-Τι καταγγέλλουν οι μηνυτές που έχασαν περιουσία

Ενημερώθηκε: 01/06/18 - 17:00

Ανατρέπεται το σκηνικό με την υπόθεση της κλοπής τραπεζικών θυρίδων από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκης, για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος έξι υπαλλήλους της Τράπεζας για υπεξαίρεση πολύτιμων αντικειμένων αξίας 2,67 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακρίτρια για εγκλήματα διαφθοράς Θεσσαλονίκης έκλεισε τη δικογραφία, με τυπικές κλήσεις, θεωρώντας δηλαδή ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής σε βάρος των κατηγορουμένων, γι’ αυτό έκρινε ότι δεν έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι 13 μηνυτές ούτε έλαβαν γνώση της δικογραφίας, ούτε κατέθεσαν!

Θεσσαλονίκη: Χρυσές δουλειές έκαναν δύο τραπεζοϋπάλληλοι που ξάφριζαν τραπεζικές θυρίδες

Η υπόθεση των τραπεζικών θυρίδων του υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης καταγγέλθηκε αρχικά το καλοκαίρι του 2014. Ο ένας μετά τον άλλον όμως πελάτες διαπίστωναν πως είχαν χάσει όσα είχαν τοποθετήσει στις τραπεζικές θυρίδες τους, όπως τουλάχιστον υποστήριξαν τόσο στις μηνύσεις που κατέθεσαν όσο και στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης. Συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν βάλει μέχρι και χρήματα από το εφάπαξ τους, φοβούμενοι «κούρεμα» καταθέσεων λόγω της κρίσης, ήταν ορισμένοι που είπαν πως έχασαν τα περιεχόμενα των θυρίδων τους.

Θεσσαλονίκη: Έριχναν τις ευθύνες για τις άδειες τραπεζικές θυρίδες στους...πολίτες

Η υπόθεση κινήθηκε αρχικά από έναν συνταξιούχο οδοντίατρο, ο οποίος στη μήνυσή του ανέφερε ότι έχασε αντικείμενα αξίας που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος ήταν από τους παλιότερους ιδιοκτήτες θυρίδας στο υποκατάστημα και ήταν ο πρώτος που απευθύνθηκε αρχικά στην ασφάλεια και στη συνέχεια στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας μάλιστα τα μέτρα ασφαλείας των θυρίδων στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Πηγές της Εθνικής διαψεύδουν τα περί παραβίασης θυρίδων στη Θεσσαλονίκη

Η υπόθεση παραπέμφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην ανακρίτρια εγκλημάτων διαφθοράς και πριν λίγες ημέρες έκλεισε.