Κακλαμάνης: Αντί να τιμωρήσουμε τον Στουρνάρα για τον ΕΝΦΙΑ τον κάναμε διοικητή της ΤτΕ!

 
"Βολές" Νικήτα Κακλαμάνη για Γιάννη Στουρνάρα: Εκείνος είναι ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ και αντί να τον τιμωρήσουμε, τον κάναμε πρόεδρο στην ΤτΕ

Ενημερώθηκε: 26/06/18 - 12:14

Τα βέλη του προς τον πρόεδρο της ΤτΕ , Γιάννη Στουρνάρα έριξε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του 24/7, ουσιαστικά στοχοποίησε τον Γιάννη Στουρνάρα ως εμπνευστή του ΕΝΦΙΑ, κάτι που δεν γίνεται για πρώτη φορά, ενώ αναφέρεται σε μια καθοριστική παλιότερη σύσκεψη μεταξύ βουλευτών της ΝΔ με τον πρόεδρο της ΤτΕ, την σύσκεψη κατά την οποία επιβεβαιώνεται ότι εκείνος εμπνεύστηκε τον δυσβάσταχτο φόρο ιδιοκτησίας που ήρθε για να μείνει.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τριάντα πέντε βουλευτές της ΝΔ είχαμε σύσκεψη μαζί του και με τον σύμβουλό του κ. Καραβίτη και δυο-τρεις άλλους καθηγητές στην οποία προσπάθησαν να επιβάλουν την άποψή τους για τον ΕΝΦΙΑ. Ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε πει όποιος ευθύνεται για τον ΕΝΦΙΑ θα τιμωρηθεί. Ο εμπνευστής ήταν ο κ. Στουρνάρας. Αντί να τον τιμωρήσουμε τον κάναμε διοικητή της ΤτΕ. Η κυβέρνηση τον ρίχνει στην πυρά όποτε την βολεύει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

"Η ΝΔ δεν θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών"

συμφωνία των Πρεσπών

Ως προς τη , ο κ. Κακλαμάνης διαβεβαίωσε ότι "η ΝΔ δεν θα την κυρώσει εάν γίνουν εκλογές και στο μεταξύ δεν έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή".

Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΠτΔ

Σε σχέση με αντιδράσεις ομογενειακών οργανώσεων της Αυστραλίας εναντίον του ενόψει της επίσκεψής του εκεί είπε ότι "δεν είναι οι επίσημες ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας που αντιδρούν".

"Την Νέα Δημοκρατία την εκπροσωπεί μόνο ο αρχηγός της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε και ανακοίνωση στήριξης του ρόλου του ΠτΔ για την κρίσιμη περίοδο του Ιουνίου του 15 και της παρέμβασης του να μείνει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή της πορεία", σημείωσε.

Για τις τουρκικές εκλογές

αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών

Αναφερόμενος στο τόνισε: "Είμαι φανατικός Ερντογανικός. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών είναι το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας. Οποια καταστροφή έχουμε υποστεί στο παρελθόν ήταν επί πολιτικής ηγεμονίας των κεμαλιστών, που θεωρούνται εκσυγχρονιστές".

Για το προσφυγικό,τέλος, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε: "Δεν είμαι υπέρ της πρακτικής του Σαλβίνι. Πρέπει όμως να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση που θα την υποστηρίξουν όλες οι χώρες της ΕΕ και θα υποστούν κυρώσεις όσα κράτη μέλη δεν τη σέβονται. Το προσφυγικό είναι πολύ βαθύ πρόβλημα και μπορεί να διχάσει, ακόμη και να διασπάσει, την ΕΕ. Είναι 2,5 εκ στα παράλια της Τουρκίας. Πόσοι από αυτούς είναι πρόσφυγες και πόσοι μετανάστες; Μπορεί να μας πει κανείς; Τα κλειστά κέντρα κράτησης δεν είναι λύση".

Ακούστε την συνέντευξή του Νικήτα Κακλαμάνη στο ραδιόφωνο του 24/7: