Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την απόφαση της Ελλάδας να εκδιώξει διπλωμάτες

 
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την απόφαση της Ελλάδας να εκδιώξει διπλωμάτες

Ενημερώθηκε: 13/07/18 - 17:33

"Η απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις", δηλώνει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

"Φαίνεται ότι η Ουάσιγκτον, η οποία υποστήριξε ανοιχτά αυτές τις ενέργειες σε δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, βρίσκεται πίσω από αυτή την αντι-ρωσική κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επιλέχθηκε να συμπέσει χρονικά με την έναρξη της διάσκεψης κορυφής του ΝΑΤΟ", ανέφερει σε δήλωσή του το υπουργείο όπως μεταδίδει τώρα το Ρωσικο Ειδησιογραφικό Πρακτορείο Sputnik.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν παρείχε αιτιολόγηση για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Μόσχα θεωρεί το περιστατικό απόλυτα αβάσιμο.

"Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά, και έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρή βλάβη", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Κλείνοντας, σύμφωνα με το Sputnik, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι κάλεσε τον Ελληνα απεσταλμένο στη Μόσχα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Πηγή: Sputnik