Δείτε μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδος που λίγοι γνωρίζουν

 
Δείτε μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδος που λίγοι γνωρίζουν

Ενημερώθηκε: 03/08/18 - 12:34

Θεωρείται η εντυπωσιακότερη παραλία του νομού Χαλκιδικής. Ο λόγος για το ακρωτήρι Ποσείδι (η αλλιώς μύτη του Ποσειδίου).

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Κασσάνδρας σε μία προεξοχή της στον Θερμαϊκό κόλπο, όπου υπάρχει το ομώνυμο ακρωτήρι.

Και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η μήκους ενός χιλιομέτρου αμμώδης παραλία της που «σχίζει» δύο θάλασσες.

Το Ποσείδι έχει τρεις παραλίες, από τις οποίες οι δυο είναι οργανωμένες. Η πιο μεγάλη σε μήκος και πλάτος, αλλά και η πιο γνωστή στο ευρύ κοινό είναι η παραλία των «Αιγαιοπελαγίτικων», η οποία εκτείνεται στα δεξιά του ακρωτηρίου από τις κατασκηνώσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εώς τον οικισμό «Αιγαιοπελαγίτικα» από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Είναι αμμώδης με γαλάζια νερά.

Η δεύτερη είναι η παραλία μπροστά από τον παραθεριστικό οικισμό του Ποσειδίου και είναι οργανωμένη από τα beach bars και τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία. Εκτείνεται στα δεξιά έως το ακρωτήρι του Ποσειδίου.

Η τρίτη παραλία, που είναι και λιγότερο γνωστή, είναι η παραλία «Μύτη», μπροστά από τον φάρο του ακρωτηρίου.

Ποσείδι Χαλκιδικής

Η εντυπωσιακή παραλία είναι αποτέλεσμα ενός όχι συνηθισμένου για τη χώρα μας φυσικού φαινομένου εναπόθεσης άμμου στο σημείο που είναι το ακρωτήρι και έχει δημιουργήσει μια μοναδικής ομορφιάς παραλία.

LIFE-STYLE: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Πάντως η εντυπωσιακή αυτή παραλία είναι για τους τολμηρούς και για όσους ξέρουν καλό κολύμπι.

Τα νερά εκεί, εκτός από καταγάλανα είναι βαθιά με πολλά ρεύματα.