Στον «αέρα» και η δίκη Μαντέλη για τη SIEMENS

 
Στον «αέρα» και η δίκη Μαντέλη για τη SIEMENS

Ενημερώθηκε: 13/07/16 - 14:41

Νέα εμπλοκή παρουσιάζεται και στη δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Τάσο Μαντέλη, ο οποίος φέρεται να δωροδοκήθηκε από τη SIEMENS με 450 χιλ. γερμανικά μάρκα.

Ο Πρόεδρος του Tριμελούς Eφετείου Kακουργημάτων απεβίωσε μετά από πολύμηνη ασθένεια και πλέον η δίκη βρίσκεται στον «αέρα», αφού δεν είχαν κληρωθεί αναπληρωτές δικαστές.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 11 Νοέμβριου 2013 και βρισκόταν στο στάδιο των απολογιών. Ωστόσο, λόγω της αποχής των δικηγόρων αρχικά και στη συνέχεια λόγω της ασθένειας του Προέδρου είχε διακοπεί για τις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Πλέον, θεωρείται μονόδρομος η δίκη να αρχίσει εξ αρχής εφόσον δεν υπήρξε πρόβλεψη να κληρωθούν αναπληρωματικά μέλη. Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου πριν την έναρξη της δίκης υπήρξε η εκτίμηση ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς οι κατηγορούμενοι ήταν μόλις πέντε και δεν υπήρχαν πολλοί μάρτυρες.

Σε ότι αφορά στην επίμαχη υπόθεση της επ΄αόριστον αναβολής της κύριας δίκης της SIEMENS η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν ζητήσει όλα τα έγγραφα που αφορούν στις διαδικασίες στην υπόθεση μετάφρασης του βουλεύματος, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα παρέμβουν ή όχι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Siemens: Για "κύκλωμα" στη Δικαιοσύνη μιλά ο Καμμένος