Την αναβάθμιση των S-300 σε επίπεδο που να προσεγγίσουν τους S-400 συζήτησε ο Πάνος Καμμένος στην Μόσχα

 
Την αναβάθμιση των S-300 σε επίπεδο που να προσεγγίσουν τους S-400 συζήτησε ο Πάνος Καμμένος στην Μόσχα

Ενημερώθηκε: 03/11/18 - 01:11

Το θέμα της αναβάθμισης των S-300 σε τέτοιο επίπεδο ,ώστε να προσεγγίσουν το υπερσύγχρονο πυραυλικό και αντιαεροπορικό σύστημα S-400 συζήτησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στο ταξίδι του στην Μόσχα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα militaire.gr και ο δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης, στην ατζέντα των συζητήσεων που είχαν στη Μόσχα, οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας Π. Καμμένος και Ρωσίας Σ. Σόιγκου, ήταν και η συνεργασία στον αμυντικό και βιομηχανικό τομέα.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την ουσιαστική επιχειρησιακή αναβάθμιση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτει η Ελλάδα, S-300 PMU1, TOR-M1, OSA-AKM.

Ειδικά για τους S-300, η πρόταση των Ρώσων ήταν να αναβαθμιστούν σε τέτοιο επίπεδο ,ώστε να προσεγγίσουν από πλευράς επιχειρησιακών δυνατοτήτων το υπερσύγχρονη πυραυλικό και αντιαεροπορικό σύστημα S-400!

Θα πρόκειται έτσι, για την εισαγωγή της αναγκαίας τεχνογνωσίας, ώστε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μελλοντικά , να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους S-400. Επίσης, προτάθηκε η αναβάθμιση των ραντάρ εντοπισμού όλων των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν ακόμη και πολύ μικρά ίχνη αεροσκαφών, πιθανόν μάλιστα και τύπου Στελθ!

Και ακόμη, αποφασίστηκε η απόκτηση ικανού αριθμού πυρομαχικών, ενώ σχεδιάστηκε και μια ακόμη βολή των S-300 μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.