Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: «Ξύπνησα χωρίς παντελόνι, δεν ξέρω τι μου έκαναν», λέει ο 19χρονος κατηγορούμενος

 
Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: «Ξύπνησα χωρίς παντελόνι, δεν ξέρω τι μου έκαναν», λέει ο 19χρονος κατηγορούμενος

Ενημερώθηκε: 11/12/18 - 18:53

Ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής που φέρεται να συμμετείχε στην δολοφονία της φοιτήτριας της Ελένης Τοπαλούδη, άφησε υπόνοιες ότι οι συγκρατούμενοι τους στις φυλακές του Αυλώνα, όχι μόνο τον χτύπησαν, αλλά προχώρησαν και σε σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του.

Ο νεαρός σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι συγκρατούμενοί μου, περίπου 20 άτομα, με έβριζαν και με χτυπούσαν. Μάλιστα, άκουσα κάποιον να προτρέπει τους άλλους “βγάλτε του το παντελόνι” και στη συνέχεια λιποθύμησα», για να προσθέσει: «Όταν ξύπνησα, βρισκόμουν σε άλλο χώρο και χωρίς παντελόνι και εσώρουχα. Δεν ξέρω τι μπορεί να μου έχουν κάνει», κατέληξε ο 19χρονος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη την έρευνα ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοδυτικής Αττικής ενώ αναμένεται να κληθεί και ιατροδικαστής προκειμένου να τον εξετάσει.

Νωρίτερα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ταυτοποιήθηκαν δύο από τους επτά δράστες. Πρόκειται για έναν Έλληνα και ένα αλλοδαπό, μάλιστα ένας εκ των δύο παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση σε βάρος του 19χρονου.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν πάρει κατάθεση από έναν φύλακα, ο οποίος ανέφερε ότι το περιστατικό έγινε μεταξύ 4 και 4.30 το απόγευμα κατά τη διάρκεια του προαυλισμού των κρατουμένων. Οι δράστες με κάποιο τρόπο έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα του κελιού απομόνωσης, προβαίνοντας στις συγκεκριμένες πράξεις.

Οι συγκρατούμενοι του νεαρού αρχικά του επιτέθηκαν λεκτικά και στη συνέχεια τον χτύπησαν. Την ίδια στιγμή τον ρωτούσαν γιατί έκανε το έγκλημα στη Ρόδο και εκείνος απαντούσε «δεν το έκανα εγώ, ο άλλος το έκανε».

Η διοικήτρια του Ευαγγελισμού, Νάγια Μητσάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και «εξετάστηκε από όλες τις κλινικές και εν συνεχεία αποχώρησε». Σε ερώτηση σχετικά με την κατάστασή του τόνισε: «Ήταν χτυπημένος. Εφόσον όμως εξετάστηκε και μετά βγήκε, δεν ήταν πολύ σοβαρά τα τραύματά του, αλλιώς θα νοσηλευόταν».

Φυλακισμένος για δολοφόνο Ελένης Τοπαλούδη: «Πήρε το ελάχιστο από ό,τι του αξίζει» -  Συμμετείχαν επτά κρατούμενοι στην επίθεση

«Πήρε το ελάχιστο από ότι του αξίζει», είπε ένα από τους κρατούμενους που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Ο εν λόγω κρατούμενος, ένας από τους νεαρούς που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού, μιλά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σοκάρει με την περιγραφή.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε ότι συμμετείχαν επτά άτομα, τα οποία και μπήκαν στον χώρο που βρισκόταν ο 19χρονος Αλβανός. «Δεν παραβιάσαμε καμία πόρτα. Η πόρτα ανοίγει για τα φάρμακα, το πρωινό, το μεσημεριανό. Μην εστιάζουμε εάν ήμασταν επτά άτομα. Δεν συμμετείχαν και οι επτά. Ήταν δύο-τρεις Ρομά, ήταν και Αλβανοί», είπε.

Όπως αποκάλυψε, κρατούσαν μαζί τους και μαχαίρια. «Κανένα υπάλληλος, ούτε θεός δεν μπορούσε να προστατέψει αυτόν τον άνθρωπο απέναντι σε επτά άτομα με επτά μαχαίρια», ανέφερε

«Ρε παιδιά φυλακή είμαστε, δεν είμαστε κάτω από το χώμα. Με σίδερα φτιάξαμε τα μαχαίρια», απάντησε στην ερώτηση πώς βρέθηκαν τα μαχαίρια μέσα στη φυλακή.

Όπως είπε, «ο άνθρωπος πήρε το ελάχιστο που του αξίζει και εγώ είμαι ληστής και θα ξαναπάω στην τράπεζα για ληστεία. Δεν έχω σκοτώσει».

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Έρευνα για τον ξυλοδαρμό στη φυλακή του 19χρονου δολοφόνου της

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης διατάχθηκε πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμό μέσα στις φυλακές Αυλώνα του κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, ο οποίος εμπλέκεται στην δολοφονία της φοιτήτριας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, ενώ ο 19χρόνος θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο προσωρινά, με εντολή εισαγγελέα ο κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, εισήχθη χθες στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ' όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».