Πραξικόπημα στην Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει την επαναφορά της θανατικής ποινής!

 
Πραξικόπημα στην Τουρκία: Ο Ερντογάν άφησε ανοιχτή την επαναφορά της θανατικής ποινής!

Ενημερώθηκε: 17/07/16 - 19:14

Σε ομιλία του ο Ερντογάν άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επαναφοράς της ποινής του θανάτου, για το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Καθώς μιλούσε ο τούρκος Πρόεδρος το πλήθος άρχισε να φωνάζει «θέλουμε εκτελέσεις», πράγμα που κάνουν εδώ και δυο μέρες οι οπαδοί του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Ερντογάν είπε «στις δημοκρατίες δεν μπορούν να παραβλέπονται τα αιτήματα του λαού, ο οποίος έχει αυτό το δικαίωμα. Τα αιτήματα αυτά συζητούνται και αποφασίζονται στους προβλεπόμενους από το σύνταγμα θεσμούς».

Ωστόσο, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εκδικητές. Πρέπει να κινούμαστε με σκέψη και σωστή αξιολόγηση».

Τέλος, ο Ερντογάν επανέλαβε την έκκλησή του προς τους οπαδούς του κόμματος, να κατεβαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες «για μια εβδομάδα ακόμα».

Τα κλάματα του Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του σήμερα στην κηδεία ενός άνδρα, που σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ο οποίος δεν θεωρείται ιδιαίτερα διαχυτικός στις δημοσίες εμφανίσεις του, ξέσπασε σε κλάματα ενώ εκφωνούσε τον επικήδειο λόγο σε ένα τέμενος στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Το θύμα ήταν φίλος του, ένας γνωστός διαφημιστής στην Τουρκία, και σκοτώθηκε μαζί με τον 16χρονο γιο του τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών.

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Η Deutsche Welle αποκαλύπτει σχέδιο δολοφονίας, με βομβαρδισμό, του Ερντογάν στο πραξικόπημα!

Σχετικά θέματα:

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Δείτε ποιοί στρατηγοί και ανώτατοι δικαστές συνελήφθησαν ως εγκέφαλοι του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Πραξικόπημα στην Τουρκία: ποιοι και γιατί λένε ότι ήταν στημένο

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Σε εξέλιξη επιθέσεις κατά μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη!

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Απέκλεισαν την είσοδο της Στρατιάς του Αιγαίου για να μην μπαίνουν και βγαίνουν τανκς!

Φόβους για τη ζωή τους και των οικογενειών τους εξέφρασαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί