Ενοπλη ληστεία στο κατάστημα Rolex στη Βουκουρεστίου

 
Ενοπλη ληστεία στο κατάστημα Rolex στη Βουκουρεστίου

Ενημερώθηκε: 17/12/18 - 13:30

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε, λίγο μετά τις 11:00, σε κατάστημα με πολυτελή ρολόγια Rolex, στην οδό Βαλαωρίτου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, άγνωστος δράστης, που ήταν καλοντυμένος, μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε να δει ακριβά ρολόγια. Μόλις υπάλληλοι του καταστήματος του παρουσίασαν τα ρολόγια που ζήτησε να δει, ο δράστης έβγαλε όπλο και, αφού τους ακινητοποίησε πήρε 35-40 ρολόγια, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τα 300.000 ευρώ. Στη συνέχεια βγήκε έξω και διέσχισε με τα πόδια τη μισή Βουκουρεστίου. Κατόπιν μπήκε σε ταξί και χάθηκε!

Ο ληστής αρχικά είχε εμφανιστεί σαν πελάτης και μάλιστα είχε επισκεφτεί ξανά το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο πριν δύο ημέρες.

Πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 35-40, καλοντυμένο, με κοντά μαλλιά, που μιλάει πολύ καλά ελληνικά, εντούτοις το γεγονός ότι έχει προφορά, κάνει την αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο μήπως προέρχεται από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Πρώτη φορά επισκέφτηκε το κατάστημα πριν δύο ημέρες δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει δύο ρολόγια Rolex. Μάλιστα ήταν τέτοια η εμφάνιση και οι τρόποι του, που έγινε αμέσως πιστευτός. Στη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης έφτασε μάλιστα στο σημείο να εκμυστηρευτεί στους υπαλλήλους ότι έχει κάνει φυλακή.

Αυτή την ώρα διενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.