Σήμερα η απόφαση για το αν θα δοθεί παράταση για την πληρωμη των τελών κυκλοφορίας

 
Σήμερα η απόφαση για το αν θα δοθεί παράταση για την πληρωμη των τελών κυκλοφορίας

Ενημερώθηκε: 31/12/18 - 05:16

Σήμερα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, θα αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών αν θα δοθεί ή όχι, παράταση, για την πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας του 2019.

Αυτό έχει αφήσει να να εννοηθεί και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Η κα Παπανάτσιου είχε δηλώσει ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί «την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί. Αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση».

Διαβάστε ακόμα: Τέλη Κυκλοφορίας 2019, δείτε τι θα πληρώσετε

Δείτε την σχετική δήλωσή της:

 

Διαβάστε ακόμα: Τι ισχύει για όσους θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους

 

Αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ, το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο και 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Τα προσδοκώμενα έσοδα για το κράτος από τα τέλη κυκλοφορίας, υπολογίζονται περίπου στα 1,15 δισ. ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 5.126.024 επιβατικά αυτοκίνητα γεγονός που αντιστοιχούν 476 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους. Αν συνυπολογίσουμε τα επαγγελματικά οχήματα (βαν, φορτηγά, λεωφορεία κ.ά.) στη χώρα μας κυκλοφορούν 6,2 εκατ. Από το σύνολο των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, τα 3,73 εκατ. (ποσοστό 72,8%) είναι ηλικίας τουλάχιστον 10 ετών, όταν ο μέσος όρος της ηλικίας του ελληνικού στόλου κυμαίνεται στα 15 έτη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (σε ποσοστό 91%) τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα καταναλώνουν βενζίνη. Το 5,8% χρησιμοποιεί πετρέλαιο, ενώ μόλις 3,2% εναλλακτικά καύσιμα (υγραέριο, φυσικό αέριο, υβριδικά, ηλεκτρικά κ.λπ.).