Ανησυχία Ζάεφ: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση στα Σκόπια για την συνταγματική αναθεώρηση

 
Σε αναμμένα κάρβουνα ο Ζόραν Ζάεφ: Αναβολή στη συνεδρίαση για την συνταγματική αναθεώρηση, την ώρα που δεν του...βγαίνουν οι βουλευτές

Ενημερώθηκε: 10/01/19 - 18:53

Για την Παρασκευή(11/1) αναβλήθηκε η συνεδρίαση στην Βουλή των Σκοπιών για την Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση της μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.

Αρχικά, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει ενώ τελικά όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ.

Κι όλα αυτά την ώρα που τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό αφού νωρίτερα δήλωσε ότι η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης δεν έχει διασφαλιστεί, ωστόσο εξέφραζε για ακόμα μια φορά την αισιοδοξία ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και στη χώρα του και στην Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν, το κίνημα BESA αλλά και η «Συμμαχία για τους Αλβανούς» που είχαν καταθέσει «τροπολογίες επί των τροπολογιών του Συντάγματος» μπλόκαραν τη συνέχιση της διαδικασίας αναθεώρησης του συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε σχετικά: Αναβρασμός στα Σκόπια: Ο Ζάεφ μετράει «κουκιά» για τη συμφωνία και... δεν του βγαίνουν!