Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 36 τραυματίες από την έκρηξη στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 36 τραυματίες από την έκρηξη στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 12/01/19 - 18:29

Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί από την έκρηξη που προκάλεσε διαρροή αερίου σε αρτοποιείο, στο κέντρο του Παρισιού.

Δύο από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Ένας Ισπανός πολίτης είναι το τρίτο θύμα, από την έκρηξη που προκάλεσε διαρροή αερίου σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με τον Ισπανό ΥΠΕΞ.

pic.twitter.com/TykIzmTMMa

VIDEO: A powerful explosion badly damaged a bakery in central Paris early on Saturday, injuring several people and smashing nearby windows after a suspected gas leak, police and AFP journalists said

12 Ιανουαρίου 2019

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. «Δώδεκα άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών και τρεις πυροσβέστες» δήλωσε ο Έρικ Μουλίν στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Από τους 12 τραυματίες, η ζωή των πέντε βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται για δύο πυροσβέστες και τρεις πολίτες. Άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Αστυνομική πηγή δήλωσε πως η έκρηξη κατέστρεψε ένα αρτοποιείο στην οδό Τρεβίζ στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και ταρακούνησε κτίρια εκατοντάδες μέτρα μακριά.

#Paris

pic.twitter.com/NlVtj6AfzI

Video showing the aftermath of the explosion at a bakery in

12 Ιανουαρίου 2019

Υπό έλεγχο η κατάσταση με περισσότερους από 200 πυροσβέστες να επιχειρούν

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ. Είπε πως περισσότεροι από 200 πυροσβέστες εμπλέκονται στην επιχείρηση.

Αυτόπτης μάρτυρας που διέμενε σε γειτονικό ξενοδοχείο είπε πως είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτίριο που καταστράφηκε από την έκρηξη.

«Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο», δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Είπε πως καθώς πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου: «Βοηθείστε μας, βοηθείστε μας, έχουμε παιδί».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

Δείτε το βίντεο του euronews:

Προηγούμενη ενημέρωση: Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι

1

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε αρτοποιείο λίγο μετά στις 9.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε προθήκες καταστημάτων στην περιοχή, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αρχές πιθαναλογούν προ στιγμήν προς η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου και όχι κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο εκ των τραυματιών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για πυροσβέστες, που είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ, στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Ακόμη επτά έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ οι άλλοι φέρουν πιο ελαφρά τραύματα.

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν κτίρια να καίγονται και ερείπια και συντρίμμια να έχουν καλύψει τον δρόμο, ενώ από την έκρηξη έσπασαν τζάμια στις προθήκες των γύρω καταστημάτων. Το κατάστημα έχει καταστραφεί, ενώ άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας θεωρούν την έκρηξη ως ατύχημα.