Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Οργή κόσμου για το απανωτό "κοκτέιλ" χημικών σε γυναικόπαιδα

 
Οργισμένος ο κόσμος στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που πνίγηκε στα χημικά και προκάλεσε πανικό, λιποθυμίες ηλικιωμένων και μικρών παιδιών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 20/01/19 - 20:12

Οργισμένος ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, καθώς η αστυνομία έκανε αδικαιολόγητη και ευρεία χρήση χημικών αδιακρίτως, με συνέπεια να υπάρξουν τραυματισμοί, αναπνευστικά προβλήματα, και το κυριότερο, να απομακρυνθεί ο κύριος όγκος του συλλαλητηρίου.

Με αφορμή την επίθεση από μία μικρή μερίδα περίπου 20-30 διαδηλωτών, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, προκαλώντας τη διάσπαση της μεγάλης συγκέντρωσης ακριβώς μπροστά στη Βουλή.

Για αρκετά λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

Δείτε LIVE από το σημείο:

Ακολούθησαν νέες συγκρούσεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών

Δεύτερος γύρος

Χωρίς κανέναν λόγο ξανά περίπου στις 15:40, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων προς τους διαδηλωτές, στο σημείο που βρίσκονται τα λουλουδάδικα, έξω από τη Βουλή, ενισχύοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήδη, με συνέπεια πολύς κόσμος με παιδιά και ηλικιωμένους να αποχωρήσουν από το σημείο και να απομακρυνθούν από το κτίριο της Βουλής.

Δέκα τραυματίες αστυνομικοί

"

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στο Σύνταγμα, τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί.

Στοιχεία για τους πολίτες που τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις και που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, δεν υπάρχουν.

Άνοιξε το "Μεγάλη Βρετανία"

Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία άνοιξε τις πόρτες του προκειμένου να βρουν καταφύγιο διαδηλωτές που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Την ίδια ώρα, ένας άνδρας έχει μεταφερθεί μαχαιρωμένος από την οδό Σόλωνος, όπου δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι του έκαψαν τη μοτοσυκλέτα του.

Διασώστης μετέφερε μωράκι αναίσθητο από τα χημικά

"

Ένα μωράκι μεταφέρθηκε αναίσθητο από τα χημικά της αστυνομίας, ενώ λίγη ώρα αργότερα, λιποθύμησε μία γυναίκα κοντά στην εξέδρα.

Πώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ

Από την αστυνομία λένε ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, καδρόνια και μάρμαρα και ότι οι αστυνομικοί που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, ενημέρωσαν ιεραρχικά μέσω ασυρμάτου ότι δεν αντέχουν να κρατήσουν τον κόσμο. Τότε έλαβαν οδηγία από τους ανωτέρους τους, να κάνουν χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση και με φωτοβολίδες.

"

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τη ρίψη χημικών

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αστυνομικοί, κάποιοι εξ αυτών με πολιτικά, πετούσαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, ακόμη και σε γέροντες.