Προκόπης Παυλόπουλος: Οι απόγονοι αγωνιστών του 1821 παρουσίασαν δράση κατά της υπογεννητικότητας στον ΠτΔ

 
Προκόπης Παυλόπουλος: Οι απόγονοι αγωνιστών του 1821 παρουσίασαν δράση κατά της υπογεννητικότητας στον ΠτΔ

Ενημερώθηκε: 22/01/19 - 15:50

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας παρουσίασε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας το δ.σ. του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε σήμερα το δ.σ. του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821, το οποίο τον ενημέρωσε για πρωτοβουλία σχετικά με την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Κώστας Πλαπούτας, μιλώντας στο Sputnik, εξήγησε ότι το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος 100 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι την ενηλικίωσή του, σε οικογένειες που κατοικούν σε ακριτικές περιοχές. Τα χρήματα θα προέρχονται από χορηγούς, με τον Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών του 1821 να έχει ήδη εξασφαλίσει «κάποιους χορηγούς οι οποίοι θα δίνουν απευθείας τα χρήματα στην οικογένεια».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε πλήρως στην επίσκεψη του ομίλου η οποία αφορούσε το θέμα της υπογεννητικότητας, της συρρίκνωσης του πληθυσμού», δήλωσε ο κ. Πλαπούτας εξηγώντας ότι όπως προκύπτει από στατιστικές έρευνες, «σε κάποια χρόνια η Ελλάδα θα έχει μικρύνει πάρα πολύ».

«Εμείς είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε κάποια κίνηση γι' αυτό το θέμα», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «έχουμε ήδη στείλει την πρότασή μας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας».

Οι χορηγοί, εξήγησε ο κ. Πλαπούτας, «θα υιοθετούν ως ανάδοχοι» παιδιά από οικογένειες, αρχικά «στην ανατολική Θράκη και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου», καταβάλλοντας «100 ευρώ για κάθε παιδί το μήνα έως την ενηλικίωσή του». Ερωτηθείς για την επιλογή των περιοχών, εξήγησε ότι «εκεί παρατηρείται η μεγαλύτερη συρρίκνωση του πληθυσμού».

«Τα χρήματα θα πηγαίνουν απευθείας στους γονείς των παιδιών», επανέλαβε.

Όπως επισήμανε, αυτό που ζητούν είναι «τα χρήματα να εκπίπτουν φορολογικά από τον χορηγό, να μη φορολογούνται στον αποδέκτη και να είναι ακατάσχετα».

Ο κ. Παυλόπουλος, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821, «υιοθέτησε πλήρως» την πρωτοβουλία, επισήμανε ο κ. Πλαπούτας και δεσμεύτηκε ότι «θα προχωρήσουμε σε περισσότερες ενέργειες από εδώ και πέρα».