Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ: Προβάδισμα της ΝΔ, προετοιμασμένο το διαζύγιο Καμμενου-ΣΥΡΙΖΑ

 
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Το 62% κατά των Πρεσπών, άνοδος για την Χρυσή Αυγή (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

Ενημερώθηκε: 24/01/19 - 20:47

Μια νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Pulse για τον ΣΚΑΪ, δείχνει διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πλειοψηφία να τάσσεται εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών

Χρυσή Αυγή

Άλλα ιδιαίτερα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι το γεγονός ότι η είναι το μοναδικό κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του και αυτό ίσως οφείλεται στις εξελίξεις στο θέμα της Μακεδονίας.

Για την συμφωνία των Πρεσπών

Το 62% των πολιτών δήλωσε πως με βάση τα όσα γνωρίζει ή έχει ακούσει θεωρεί την συμφωνία «μάλλον κακή» ή «σίγουρα κακή», ενώ θετική γνώμη διατύπωσε το 27%.

Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ προκάλεσε την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, όμως σχεδόν τρεις στους τέσσερις πολίτες (72%) εκτιμούν ότι το «διαζύγιο» των δύο κυβερνητικών εταίρων ήταν «προετοιμασμένο».

"

Για πρόωρες εκλογές

Το 30% απάντησε πως θεωρεί αρκετά πιθανό έως βέβαιο το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής σε πρόωρες κάλπες, ενώ το 39% το χαρακτήρισε λίγο έως πολύ απίθανο. Ένα 19% έκανε λόγο για «μέτρια» πιθανότητα.

"

Πρόθεση ψήφου

"

Η ΝΔ να διατηρεί μεν προβάδισμα 10,5 μονάδων αλλά δεν αυξάνει την διαφορά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η αξιωματική αντιπολίτευση αποσπά το 33%, ενώ η Κουμουνδούρου ακολουθεί με 22,5%. Αμφότερα τα δύο κόμματα έχουν χάσει μισή μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Δεκεμβρίου.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία βρίσκεται στο 8%, ενισχύοντας την θέση της κατά μία μονάδα. Πρόκειται για την μοναδική κοινοβουλευτική παράταξη που βελτιώνει την επίδοσή του αυτόν τον μήνα. Έπονται το Κίνημα Αλλαγής (6,5%) και το ΚΚΕ (6%).

"

Κανένα άλλο κόμμα δεν εισέρχεται στην Βουλή. Πιο κοντά στο όριο είναι η Ένωση Κεντρώων, με 2%, ενώ οι ΑΝΕΛ και Το Ποτάμι μετρήθηκαν στο 1%, που σημαίνει πως ούτε ο Πάνος Καμμένος ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης μπαίνουν στην δημοσκοπική Βουλή

Παράσταση νίκης

Η ΝΔ διατηρεί καθαρό πλεονέκτημα 37 μονάδων στην παράσταση νίκης, καθώς το 59% προβλέπει πως η Πειραιώς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα 11 μονάδων στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Στα θετικά για την Νέα Δημοκρατία είναι ότι η συσπείρωση των υποστηρικτών της παραμένει υψηλή, στο 81%. Από τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το 53% δηλώνει πως μένει πιστό στην Κουμουνδούρου, ενώ διαπιστώνεται μία διαρροή της τάξης του 17% προς την ΝΔ.

Σημαντικό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων, οι οποίοι υπολογίζονται στο 13,5%.

"

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 20 και 22 Ιανουαρίου