Φρίκη: Ήθελε να κάνει «λεζάντα» στους συχωριανούς αλλά τον... έφαγαν τα λιοντάρια

 
Φρίκη: Ήθελε να κάνει «λεζάντα» στους συχωριανούς αλλά τον... έφαγαν τα λιοντάρια

Ενημερώθηκε: 05/03/19 - 20:51

Την ανόητη ιδέα του να έχει ως «κατοικίδια» ένα ζεύγος λιοντάρια πλήρωσε με τη ζωή του ο Μικάλ Πράσεκ. Ο 34χρονος βρέθηκε νεκρός μετά την επίθεση που δέχτηκε από το αρσενικό λιοντάρι που είχε στην αυλή του σπιτιού του στην Τσεχία, σε απόσταση 350 χλμ νοτιοανατολικά της Πράγας.

Εδώ και μέρες ο Μικάλ δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα του πατέρα του, με αποτέλεσμα να τον αναζητήσει ο ίδιος στο σπίτι του. Ο γιος του βρισκόταν μέσα στον περιφραγμένο χώρο των λιονταριών, διαμελισμένος και μέσα στα αίματα.

Αμέσως κάλεσε τους αστυνομικούς οι οποίοι πυροβόλησαν και σκότωσαν το άγριο ζώο που επιτέθηκε στον άτυχο άνδρα, αλλά και την λέαινα.

1

λιοντάρια

«Η αστυνομία χρειάστηκε να πυροβολήσει δύο , ώστε να καταφέρει να προσεγγίσει τον άνδρα που ήταν μαζί με τα ζώα» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Λένκα Τζαβόρκοβα.

Ο Πράσεκ έφερε τα λιοντάρια από τη Σλοβακία το 2016, προκαλώντας σάλο στο χωριό του, αλλά μαγνητίζοντας την προσοχή των ΜΜΕ.

Ο ίδιος είχε προσκαλέσει τους γείτονές του στον κήπο του για να δουν από κοντά τα άγρια ζώα, τα οποία κρατούσε παράνομα, αφού δεν είχε λάβει ποτέ την άδεια των αρχών, όπως αναφέρουν τσεχικά μέσα ενημέρωσης.