Σκόπια: Ύποπτες συναντήσεις με Τούρκους υπουργούς μια μέρα μετά την... «ιστορική» επίσκεψη Τσίπρα! (ΦΩΤΟ)

 
Σκόπια: Ύποπτες συναντήσεις με Τούρκους υπουργούς μια μέρα μετά την... «ιστορική» επίσκεψη Τσίπρα! (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 03/04/19 - 20:44

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, που πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως «ιστορική», ενώ τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όσο και ο ομόλογος του της Βόρειας Μακεδονίας χαρακτήρισαν ως «σημαντική μέρα για τα Βαλκάνια» και οι γείτονες άρχισαν ήδη τις προσπάθειες να... διατηρήσουν τις ισορροπίες για να διατηρήσουν τις καλές σχέσεις τους με την Τουρκία.

Και αυτό γιατί παρά την επίσκεψη Τσίπρα με την συνοδεία 10 υπουργών της Κυβέρνησης, αλλά και περίπου 140 Ελλήνων επιχειρηματιών για την σύναψη συμφωνιών (αξίζει βέβαια να αναφερθεί και η πολύ σημαντική συμφωνία για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της γείτονος από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία), την επόμενη μέρα δύο γεγονότα προκαλούν ερωτηματικά...

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, αλλά και τα παραλειπόμενα αυτής...

Χουλουσί Ακάρ

Το ένα είναι ότι νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/4/2019)και πριν ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» από την υπογραφή των επιχειρηματικών και αμυντικών συμφωνιών, στα Σκόπια έσπευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας , ο οποίος μάλιστα έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής.

Μεβλουτ Τσαβούσογλου

Λίγες ώρες αργότερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ είχε συζήτηση με τον Τούρκο ομόλογο του , στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον. Ο δεύτερος μάλιστα τόνισε ότι επιθυμεί την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ανήρτησε στο Twitter o, επισημαίνοντας ότι συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα.

@Dimitrov_Nikola

#NorthMacedonia

@NATO

pic.twitter.com/79lXdxb1LS

At our meeting with Foreign Minister of , discussed bilateral relations&regional issues. Emphasized once again that we are looking forward to seeing North Macedonia as the 30th member of without further delay.

3 Απριλίου 2019

Η επίσκεψη «αστραπή» του Χουλουσί Ακάρ στα Σκόπια

Χουλουσί Ακάρ

Μόλις μία ημέρα (για την ακρίβεια πριν καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο) μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη χώρα, ο επισκέφτηκε τα Σκόπια.

Τον Χουλουσί Ακάρ υποδέχτηκε με επίσημη τελετή η ομόλογός του, Ράντμιλα Σέκερινσκα. Ενδεικτικό του πολύ εγκάρδιου κλίματος που επικράτησε ήταν ότι κατά τη διάρκεια της υποδοχής η φιλαρμονική των Σκοπίων παιάνισε τους Εθνικούς Ύμνους των δύο χωρών, κάτι που απέφυγε χθες να κάνει η σκοπιανή πλευρά υποδεχόμενη τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ (ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ τα φιλοτουρκικά του αισθήματα), τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι.

https://t.co/duDcoVsizy

#MSB

#HulusiAkar

pic.twitter.com/48upQ7dAFw

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret için geldiği Üsküp'te Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Radmila Shekerinska tarafından askerî törenle karşılandı.

3 Απριλίου 2019