Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά ο αδελφός Κοσκωτάς

 
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά ο αδελφός Κοσκωτάς-Μια ιστορία, αμαρτία (photo)

Ενημερώθηκε: 04/04/19 - 23:56

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ένας παλιός "γνώριμος", ο αδελφός του Γιώργου Κοσκωτά, Σταύρος, κατεβαίνει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά, με το συνδυασμό «Πειραιάς Σε Τάξη» με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Κωνσταντίνο Νιζάμη.

Μάλιστα, ο Σταύρος Κοσκωτάς έδωσε συνέντευξη στην koinoniki.gr, για τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Από την εποχή που αποκτήσαμε τον Ολυμπιακό δέθηκα µε τον Πειραιά, λάτρεψα τον Θρύλο και τους Πειραιώτες µε απόδειξη όλα αυτά που καταφέραμε να κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα εκείνη την εποχή. Και σήμερα θέλω να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες µου στον Πειραιά για έναν πιο όμορφο, άνετο, λειτουργικό και οικονομικά ανεξάρτητο τρόπο ζωής. Ο Κώστας Νιζάµης αδελφικός φίλος µου ζήτησε να τον βοηθήσω στον αγώνα που δίνει στις δημοτικές εκλογές του 2019. Ο Κώστας είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, µε τρομερή ηθική και δυνατά πιστεύω στο τρίπτυχο: Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια. Εκτίμησα την πρότασή του και αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες µου για έναν σκοπό που ενστερνίζομαι και εγώ και δεν είναι άλλος από τον σύγχρονο και ανεξάρτητο Πειραιά που θα κρατήσει όμως την παραδοσιακή του ομορφιά και ζεστασιά».

Σταύρος Κοσκωτάς: Δεν συνελήφθη ποτέ

Γιώργος Κοσκωτάς συλλαμβάνεται στη Βοστώνη

Στις 26 Νοεμβρίου του 1988 ο. Για 2,5 χρόνια κρατείται στις φυλακές του Σάλεμ και τον Ιούνιο του 1991 εκδίδεται στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Κοσκωτάς πλήρωσε όχι όμως και ο αδελφός του..

Στις αρχές του ’80 τα δύο αδέλφια συγκρότησαν την πρώτη εταιρεία τους real estate, με αντικείμενο την κατασκευή 15 βιλών στην Εκάλη.

Ο Σταύρος ήταν επίσης αυτός που συναντήθηκε με τον Δημήτρη Σαραβάκο και του πρόσφερε «ξερά» προκαταβολή 50 εκατομμυρίων δραχμών για να κλείσει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

"

Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης το 1990, πριν ακόμα δηλαδή εκδοθεί στην Ελλάδα ο αδελφός του.

Το ένταλμα αφορούσε «την αξιόποινη πράξη της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος εξακολουθητικής κακουργηματικής υπεξαιρέσεως ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από ιδιοτέλεια, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος ελληνικής τράπεζας».

Δεν κατέστη όμως ποτέ εφικτό να εκτελεστεί. Ο Σταύρος ήταν ήδη άφαντος...Έζησε υπόδικος για 25 χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2014 απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία,και επέστρεψε στην Ελλάδα σαν κύριος.