Εγκρίθηκε με πλειοψηφία το αίτημα για την διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων

 
Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα και το αίτημα για την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία

Ενημερώθηκε: 17/04/19 - 22:13

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα και το αίτημα για την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

Το σχέδιο ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, ενώ κόντρα υπήρξε και στις ομιλίες των Αλέξη Τσίπρα-Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως προτίθεται να ενημερώσει άμεσα την γερμανική κυβέρνηση, με ρηματική διακοίνωση, για τις αξιώσεις της Ελλάδας, που συνδέονται με τις κατοχικές καταστροφές, τις δολοφονίες των Ναζί, το κατοχικό δάνειο και τις κλοπές θησαυρών και κειμηλίων.

Βερολίνο: «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει για τις αποζημιώσεις» (video)

Για διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι ενώ «πούλαγε» παλικαρισμούς στο εσωτερικό, ενώπιον της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ απέδωσε πρωτίστως ηθική παρά υλική αξία στις ελληνικές αξιώσεις.

Χαμός με την Χρυσή Αυγή: Να πληρώσει και το ΚΚΕ αποζημίωση για το 1941-1949

Επισήμανε πως νομικά θα είναι πολύ δύσκολη η διασφάλιση επανορθώσεων από το Βερολίνο, όμως διευκρίνισε πως η Αθήνα έχει καλύτερα ερείσματα στην διεκδίκηση αποζημίωσης για το κατοχικό δάνειο που επέβαλαν οι Ναζί στην Ελλάδα.

Για μεγαλοστομίες και φθηνά επικοινωνιακά κόλπα από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες όλων των ως τώρα ελληνικών κυβερνήσεων γιατί «ουσιαστικά δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα πραγματικής διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων και δεν προχώρησαν ποτέ σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες».

Για πονηρό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ψαρέψει ψήφους από την αριστερά έκανε λόγο ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.