Πραξικόπημα στην Τουρκία: Φεύγουν άρον άρον οι οικογένειες των αμερικανών διπλωματών!

 
Πραξικόπημα στην Τουρκία: Φεύγουν άρον άρον οι οικογένειες των αμερικανών διπλωματών!

Ενημερώθηκε: 26/07/16 - 10:00

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα ανακοίνωσε ότι έλαβε την άδεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την εθελούσια αποχώρηση των μελών των οικογενειών του προσωπικού στην Τουρκία.

Η φυγή των οικογενειών του διπλωματικού προσωπικού των Η.Π.Α γίνεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι έλαβε την άδεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την εθελούσια αποχώρηση των μελών των οικογενειών του προσωπικού στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η κήρυξη στην Τουρκία κατάστασης έκτακτης ανάγκης επίσης ώθησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να αλλάξει το καθεστώς, ανακοίνωσε η πρεσβεία σε ηλεκτρονικό μήνυμα ασφαλείας που απέστειλε στους Αμερικανούς που διαμένουν στην Τουρκία.

"Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, αμερικανικοί πολίτες στην Τουρκία μπορεί να παρατηρήσουν μια αύξηση της δράσης και των περιορισμών εκ μέρους της αστυνομίας και του στρατού όσον αφορά τις μετακινήσεις", ανέφερε η πρεσβεία.

Το γεγονός αυτό πιθανότατα συνδέεται με το δημοσίευμα από την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδας Yeni Şafakν που ''έδειξε'' τον πρώην διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, απόστρατο - από τον Μάιο- στρατηγό John F. Campbell, ως εμπνευστή του πραξικοπήματος. Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι η σκληροπυρηνική στήριξη του Ερντογάν και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Αυτό είναι το νέο ελικόπτερο που δοκίμασαν εναντίον των πολιτών!

Σχετικά θέματα:

Πραξικόπημα στην Τουρκία – Ερντογάν: Ο λαός θέλει την θανατική ποινή!

Τουρκική εφημερίδα «φωτογραφίζει» ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος Αμερικανό στρατηγό

Stratfor: “Ο τουρκικός στρατός αποδυναμώνεται θα χρειαστεί χρόνια η ανάκαμψή του”!