Ένταση ανάμεσα σε Τζαβάρα της ΝΔ και Βούτση - Οι βαριές εκφράσεις

 
Σοβαρό επεισόδιο Τζαβάρα της ΝΔ και Βούτση - Γιατί αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ενημερώθηκε: 26/07/16 - 21:37

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα, φωνάζοντας και διαμαρτυρόμενοι, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε το λόγο στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να δώσει ορισμένες διευκρινήσεις πάνω στα όσα είχε υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάταια ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να προσπαθεί να συνεχιστεί κανονικά η συζήτηση, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για παραβίαση του κανονισμού και πρωτοφανή διαδικασία.

«Δεν θα διευθύνουμε από κοινού τη συζήτηση. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και να απαντήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συμπεριφέρεστε έτσι, κ. Τζαβάρα. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Οι παραινέσεις του κ. Βούτση δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι βουλευτές της ΝΔ συνέχιζαν να διαμαρτύρονται.

«Αν σας δώσω τα πρακτικά των τεσσάρων προηγούμενων συζητήσεων για Εξεταστικές, θα δείτε ότι υπήρχε η δυνατότητα και αναπτυσσόταν διάλογος με υπουργούς. Σας παραπέμπω στα πρακτικά των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων...», επέμεινε ο κ. Βούτσης.

Το ίδιο επέμειναν και οι βουλευτές της ΝΔ.

«Μας προσβάλλετε. Είστε πρόεδρος εσείς της Βουλής; Πρώτη φορά στην ιστορία του Κοινοβουλίου συμβαίνει αυτό..», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

«Αφήστε τα επεισόδια. Ελάτε τώρα που σας προσβάλω. Είναι ντροπή σας. Φοβάμαι ότι έχετε την αλαζονεία της μονοκομματικής αντίληψης. Θεωρούσατε ότι απ' αυτή την έδρα θα μπορούσε να διευθετηθεί η διαδικασία μόνο για τα συμφέροντα ορισμένων. Κάνετε λάθος. Αν ως παράταξη έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα διευθέτησης των διαδικασιών, να υποβάλετε μομφή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τη διαδικασία θα τη διευθύνω εγώ, όχι μαζί» αντέτεινε ο κ. Βούτσης και έδωσε τον λόγο για λίγα λεπτά στον υπουργό Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τσακαλώτος: "Δεν υπήρξε σχέδιο «Β», αποτύχατε στη ΝΔ δεν πείθετε ούτε τους δικούς σας"

Δραγασάκης: "Δεν είστε κατήγοροι είστε κατηγορούμενοι"