Μητσοτάκης από Παιανία: O Τσίπρας να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει

 
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο​​​​ο Αλέξης Τσίπρας ηττημένος από τις ευρωεκλογές, θα αναγκαστεί να προκηρύξει εθνικές εκλογές

Ενημερώθηκε: 11/05/19 - 19:47

Την εκτίμηση ότι τη βραδιά των ευρωεκλογών ο Αλέξης Τσίπρας ηττημένος θα αναγκαστεί να προκηρύξει εθνικές εκλογές, διατύπωσε ο Κυριάκος Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Παιανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Κάντζα και στην Παιανία, όπου συνομίλησε με πολίτες, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους βιομηχανίας που εδράζεται εκεί.

«Όταν μία εταιρεία έχει κέρδη, ένα ποσοστό των κερδών πρέπει να μοιράζεται στους εργαζόμενους», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εργαζομένους στην Παιανία.

Τσίπρας από Άρτα: Σε εμάς το κούτελό μας είναι καθαρό

Μητσοτάκης

Νωρίτερα, ο κ. βρέθηκε στο κλειστό́ γήπεδο μπάσκετ, Αγίου Νικολάου Κάντζας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τουρνουά́ μπάσκετ για παιδιά κάτω των 13 ετών. Σε ένα διάλειμμα μάλιστα, έριξε και μερικές βολές μαζί με τα παιδιά, ενώ ανέλαβε να κάνει το τζάμπολ για τον αγώνα που ακολούθησε.

"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνέχισε την επίσκεψη του με μία βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της Παιανίας στην οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Οι περισσότεροι για μια ακόμη φορά του ζήτησαν να μειώσει τους φόρους για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.

Στο τέλος της περιοδείας του κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Μας χωρίζουν μόλις 15 μέρες από την 26η Μαΐου. Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Θα είναι η πρώτη φορά που θα σας δοθεί η δυνατότητα, μετά από 4 χρόνια, να προσέλθετε στις κάλπες και να πείτε ένα μεγάλο “όχι” στους φόρους, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τον διχασμό, την προσβολή της συμφωνίας των Πρεσπών. Και να πείτε ένα μεγάλο “ναι” στη νέα Νέα Δημοκρατία, ένα «ναι» στην Ελλάδα της αισιοδοξίας, της ενότητας, της προσμονής, της ευημερίας, της ασφάλειας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε ζητώντας από τους πολίτες να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή αυτές τις 3 μέρες, ζήτησε από το Κοινοβούλιο να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Προφανώς και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης το Κοινοβούλιο, διότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφέβαλε ότι εξαγοράζοντας βουλευτές με Υπουργεία δεν θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι περίεργος αν αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία που τον στήριξε στη Βουλή, θα τον στήριζε αν δεν τους εξαγόραζε με Υπουργεία. Όλοι ξέρετε ποια είναι η απάντηση.

Μητσοτάκης: «Τη βραδιά των ευρωεκλογών ο Τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές»

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι τη βραδιά της 26ης Μαΐου θα γίνει ένα βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή «με τη δική σας στήριξη και με τον δικό σας ενθουσιασμό», όπως χαρακτηριστικά είπε. Εκτίμησε δε, ότι εκείνο το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. «Και τότε -όπως ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ζάππειο να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να πει ότι ένα προεκλογικό επίδομα, το οποίο παρουσιάζει ως 13η σύνταξη, λες και θα εξαγοράσει με αυτόν τον τρόπο τους συνταξιούχους από τους οποίους πήρε 10 και γυρίζει 1- θα αναγκαστεί και πάλι να πάει στο Ζάππειο ηττημένος αυτή τη φορά και να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει: να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές».