Αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης; - Η Αχτσιόγλου εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ;

 
Αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης; - Η Αχτσιόγλου εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ;

Ενημερώθηκε: 04/06/19 - 10:41

Αμέσως μετά τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές ετέθη στο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ανασυγκρότησης και των αλλαγών στο επικοινωνιακό επιτελείο προκειμένου να περάσει στην αντεπίθεση και να κλείσει την ψαλίδα με τη ΝΔ.

Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών κεντρικό πρόσωπο στο δρόμο για τις πρόωρες κάλπες φαίνεται πως θα είναι η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, η οποία θα αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κομμάτι της επικοινωνίας της Κουμουνδούρου.

Η Εφη Αχτσιόγλου αναμένεται να αποκτήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πιο ήπιο χαρακτήρα της και τον τεκμηριωμένο λόγο της. Ουσιαστικά η υπουργός θα κληθεί να στηρίξει την επικοινωνιακή τακτική που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια για την ανάδειξη των εργασιακών μέτρων που έχει φέρει και τα οποία θεωρεί ότι δεν προβλήθηκαν όσο έπρεπε την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές.

Αν επαληθευθεί η πληροφορία, τότε η Έφη Αχτσιόγλου θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ωστόσο στην περίπτωση που δεν προχωρήσει αυτό το σενάριο η Εφη Αχτσιόγλου θα είναι υποψήφια στη Δυτική Αθήνα.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος να μπει στη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές, οπότε μετά τη διάλυση της Βουλής αναμένεται να παραιτηθεί και να οριστεί νέος εκπρόσωπος.

Η αρχή της ανασυγκρότησης έγινε από την άτυπη ηγετική ομάδα του πρωινού καφέ. Πρόκειται για την ομάδα των «6» στην οποία πλέον συμμετέχουν ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ηδη οι συναντήσεις και οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου έχουν ξεκινήσει, αφού χθες έγινε η πρώτη στην οποία συμμετείχαν τα προαναφερθέντα πρόσωπα σε μία πρώτη συζήτηση για τον καθορισμό των πρώτων προεκλογικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή τα πρώτα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ  

ψηφοδέλτια

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα. Παρά τα «πενιχρά» αποτελέσματα σε επίπεδο αυτοδιοίκησης του ανοίγματος προς το Σοσιαλιστικό χώρο, η Κουμουνδούρου παραμένει αταλάντευτα υπέρ της ενίσχυσης της Προοδευτικής Συμμαχίας και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια με την ένταξη πολλών προσώπων που προσέγγισαν το ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία διετία.