Αντιπαράθεση Σαμαρά-Παπαγγελόπουλου με φόντο τον... «Ρασπούτιν» και τη Novartis

 
Αντιπαράθεση Σαμαρά-Παπαγγελόπουλου με φόντο τον... «Ρασπούτιν» και τη Novartis

Ενημερώθηκε: 23/06/19 - 00:59

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκάλεσε η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο διαβόητος «Ρασπούτιν της Δικαιοσύνης».

«Ο λεγόμενος “Ρασπούτιν” είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον μήνυσα εξαρχής, τον κατονόμασα. Εξάλλου πρώτη τον είχε περιγράψει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο κ. Αγγελής είναι ο δεύτερος δικαστικός λειτουργός που παραιτούμενος κατονομάζει και αυτός τον “Ρασπούτιν”», είπε συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά, επικαλούμενος τις καταγγελίες του πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Η αντίδραση Παπαγγελόπουλου

η αντίδραση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Άμεση ήταν στην αναφορά Σαμαρά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα», αλλά «υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο κ. Παπαγγελόπουλους αναφέρει ακόμα πως «όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα «απολαύσουν» τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου» και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη «για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν».

Κόντρα Σαμαρά και με τον Τσίπρα

Novartis

Η αντιπαράθεση για το θέμα της δικαιοσύνης με φόντο το σκάνδαλο συνεχίστηκε και με τον πρωθυπουργό.

Ο κ.Τσίπρας σε συνέντευξή του στο CNN Greece και αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς και άλλοι που ερευνώνται, συμπεριφέρονται με τρόπο που φωνάζει ότι κάτι δεν πάει καλά».

«Πράγματι, κύριε Τσίπρα, κάτι δεν πάει καλά. Ξέρετε εσείς...» ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού.