Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το Εurogroup

 
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το Εurogroup

Ενημερώθηκε: 08/07/19 - 20:30

Eurogroup: Πριν καλά-καλά εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βουτάει στα βαθιά». Αυτή την ώρα γίνεται έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με το οικονομικό επιτελείο για τη συνεδρίαση του Εurogroup.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Απόστολος Βεσυρόπουλος, Θεοδώρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

οι υπουργοί Οικονομικών

Όπως είχε αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή της ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότιγνωρίζουν πως το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί μόλις μία ημέρα μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και ως εκ τούτου ούτε υπουργός Οικονομικών δεν θα έχει προλάβει να οριστεί και να ορκιστεί, αποφάσισαν να συζητήσουν το θέμα της Ελληνικής Οικονομίας, προκειμένου να στείλουν το «σωστό μήνυμα» στη νέα κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωσε ότι «θα συζητήσουμε για την Ελλάδα στη βάση της έκθεσης της Επιτροπής».

«Θα αξιολογήσουμε την πρόοδο, τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις προκλήσεις» είπε, προσθέτοντας ότι, δεδομένης της αλλαγής της κυβέρνησης, «θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα σύντομα».

Στη σημερινή σύνοδο, την Ελλάδα εκπροσωπεί ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.