Γιάννης Γούτης: Τα τελευταία τραγούδια με την κιθάρα του (videos)

 
goutis

Ενημερώθηκε: 28/08/19 - 23:51

Γιάννης Γούτης: Πέθανε σήμερα ο ηθοποιός και τραγουδιστής της δεκαετίας του 80. Την είδηση γνωστοποίησε η Καίτη Φίνου βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα τελεταία τραγούδια που ερμήνευσε με την κιθάρα του.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Γούτης

Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Πάντοτε λάτρευε την υποκριτική και τη μουσική και γι’ αυτό ποτέ δεν εγκατέλειψε το επάγγελμά του. Τον γνωρίσαμε αλλά και τον συναντήσαμε μέσα από διάφορες επιτυχίες της μικρής οθόνης όπως «Της Ελλάδος τα Παιδιά», «Ελλάς Το Μεγαλείο Σου», «Η Καλή η Πεθερά», «Ιδιαιτέρα για Κλάματα» κ.ά. Ξεχώρισε όμως και στο θέατρο όταν συμμετείχε στο «Μάλα, η μουσική του ανέμου» με την Άννα Βίσση.Πολλοί πίστευαν ότι η πορεία του θα ήταν λαμπρή. Το ίδιο θεωρούσε κι εκείνος. Όμως, η ζωή δεν του επιφύλαξε και το καλύτερο παιχνίδι.

Στο σπίτι του Ηθοποιού

Για αρκετό καιρό ο Γιάννης Γούτης, έμενε στο «Σπίτι του Ηθοποιού», που έχει δημιουργήσει η Άννα Φόνσου με σκοπό να παρέχει στέγη σε πολλούς ηθοποιούς που δυσκολεύονται οικονομικά να τα βγάλουν πέρα. Τα βράδια εργαζόταν, μπορεί να τραγουδούσε ή να του έδιναν κάποιο ρόλο.

«Ήμουν πολλά χρόνια στο θέατρο όταν βρέθηκα με μια έξωση», έλεγε για να συμπληρώσει: «Πολλοί με ρωτούσαν και με ρωτούν ακόμη πώς είναι δυνατόν να δούλευα τόσο καιρό χωρίς να πληρώνομαι. Δεν μπορούσα όμως να τους εξηγήσω τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός».

Πάντως, ήξερε, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συνάδελφοί του, ότι δεδομένης της κατάστασης στο ελληνικό θέατρο, δεν είναι δύσκολο κανείς να βρεθεί στο δρόμο.

Λάτρευε τη δουλειά του 

Οι ηθοποιοί που μένουν στο γνωστό χώρο κοντά στον Άγιο Νικόλαο Αττικής τα πρωινά βγαίνουν στην αυλή να πιουν ένα καφέ, να μιλήσουν και αργότερα κάποιοι μπορεί να πάνε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή σε κάποιο γνωστό τους. Και παρά τις δυσκολίες των καιρών αλλά και τα άσχημα παιχνίδια της μοίρας, δεν απογοητεύονται. Προσπαθούν και κάνουν τα πάντα για να σταθούν στα πόδια τους.

Ο Γιάννης Γούτης λάτρευε τη δουλειά του και γι’ αυτό προσπαθούσε πολύ. Και το πιο σημαντικό είναι ότι παρά τις κακουχίες, στεκόταν και πάλευε για ένα καλύτερο αύριο. Συνιστούσε πάντα στους νέους να μορφωθούν και να έχουν ως παράδειγμα αυτό που συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία, για να χαράξουν τη δική τους πορεία.