Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Όλοι είμαστε παικταράδες... δεν υπάρχει ταβάνι» - Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

 
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Όλοι είμαστε παικταράδες... δεν υπάρχει ταβάνι» - Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ενημερώθηκε: 01/09/19 - 19:36

Μουντομπάσκετ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσφερε φάσεις για highlight στην πρεμιέρα της εθνικής στη Νανζίνγκ με το Μαυροβούνιο και μετά την άνετη επικράτηση της «γαλανόλευκης» με 85-60 δήλωσε: «Όλοι είμαστε παικταράδες... δεν υπάρχει ταβάνι».

Θανάση Σκουρτόπουλο

Το Νο 34 της εθνικής και των Μιλγουόκι Μπακς απένειμε εύσημα στον ομοσπονδιακό προπονητή, , λέγοντας: «Ο κόουτς έκανε εξαιρετική δουλειά μοιράζοντας το χρόνο». Ο "Greek Freak" μίλησε γι' ακόμη μία φορά για το όνειρο που ζει παίζοντας μαζί με τον αδελφό του, Θανάση, στην εθνική Ελλάδας. «Όταν παίζεις για την εθνική δεν παίζεις για τον εαυτό σου, αλλά εκπροσωπείς όλους τους Έλληνες. Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ όλο αυτό τον κόσμο. Όταν φοράς αυτή τη φανέλα νιώθεις ωραία» υπογράμμισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δείχνοντας για πολλοστή φορά την αφοσίωσή του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Μουντομπάσκετ / Ελλάδα- Μαυροβούνιο: «Έσβησε» τον Βούτσεβιτς ο Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους ενόψει της 2ης αγωνιστικής με τη Βραζιλία (3/9, 15:00): «Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από το Μαυροβούνιο. Ο κόουτς τους θα προετοιμάσει την ομάδα του καλά και εμείς θα πρέπει να έχουμε το κεφάλι κάτω και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς».

Σκουρτόπουλος: «Βήμα βήμα... πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε!»

Στη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση που επέδειξαν οι Έλληνες διεθνείς από τον πρώτο αγώνα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στάθηκε στις δηλώσεις του μετά την άνετη επικράτηση της εθνικής ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. «Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε την Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για το ματς της Τρίτης με τη Νέα Ζηλανδία,» τόνισε ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, απογοητευμένος με την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο πρώτο μέρος με την εθνική.

Μουντομπάσκετ / Ελλάδα- Μαυροβούνιο: Το κάρφωμα του Παπαγιάννη

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος, δήλωσε: «Ήταν μια εξαιρετική μέρα για μας, αρχίσαμε τη διοργάνωση με μια σπουδαία νίκη. Ίσως, η διαφορά να είναι υπερβολική, γιατί το Μαυροβούνιο είναι καλή ομάδα. Μετά τα πρώτα 3-4 λεπτά το στρες έφυγε και με καλές επιλογές πήραμε τη νίκη. Τώρα συνεχίζουμε, κοιτάμε το ματς με τη Βραζιλία και πάμε βήμα-βήμα, όσο πιο μακριά μπορούμε».

Σχετικά με το στοιχείο που τον ικανοποίησε περισσότερο, ο Σκουρτόπουλος είπε: «Είναι η σοβαρότητα της ομάδας. Για πρώτο παιχνίδι η συγκέντρωση ήταν πάρα πολύ ψηλή. Έφυγε το άγχος, που σίγουρα υπάρχει για να πετύχουμε κάτι καλό, και τα πήγαμε πολύ καλά».

Σλούκας: «Δεν υπάρχουν λόγια»

Ο Κώστας Σλούκας αγωνίστηκε για 13:47'' στον 1ο αγώνα της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατάφερε να νικήσει το χρόνο και να δώσει το «παρών» από το πρώτο ματς της «γαλανόλευκης». Κατάφερε να δηλώσει πανέτοιμος στην πρεμιέρα απέναντι στο Μαυροβούνιο παρά το αιμάτωμα... οκτώ εκατοστών στο γαστροκνήμιο, ένας τραυματισμός που συνήθως απαιτεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες αποθεραπείας, ώστε να επιστρέψει στη δράση ένας αθλητής. «Δεν υπάρχουν λόγια...» έγραψε ο διεθνής γκαρντ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, μετά τη θετική πρεμιέρα και τη νίκη με 85-60 της εθνικής απέναντι στο Μαυροβούνιο. Και εν συνεχεία επεξήγησε: «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το ότι βρίσκομαι τελικά εδώ...». Ο συμπαίκτης του στην εθνική, Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει σχολιάσει κάτω από σην ανάρτηση του Κώστα Σλούκα, βάζοντας πολλά "emoji" με σφιγμένο δικέφαλο, εννοώντας «δύναμη»!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το ότι βρίσκομαι τελικά εδώ... #HellasGotGame #FIBAWC

Kostas Sloukas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@kos_slou16) στις