Συνέχεια στην κόντρα του με τους δικαστικούς δίνει ο Πολάκης

 
Συνέχεια στην κόντρα του με τους δικαστικούς δίνει ο Πολάκης

Ενημερώθηκε: 05/08/16 - 07:42

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τους δικαστικούς δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μετά τη θύελλα που προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες όταν κατηγόρησε «τμήμα της δικαιοσύνης και των τμημάτων ασφαλείας» ότι λειτουργούν υπέρ των εργολάβων καθαριότητας, με αφορμή τη σύλληψη του διευθυντή και του υποδιευθυντή του Νοσοκομείου Τρικάλων, τώρα – με δηκτικό σχόλιο του στο facebook - επιτίθεται στους δικαστικούς που απάντησαν στις καταγγελίες του, ενώ δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο στις υποθέσεις της Siemens και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Απαντώντας στη βαριά καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ότι με τις τοποθετήσεις του καταπατά τον θεμελιώδη διαχωρισμό ανάμεσα στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, ο κ. Πολάκης σχολιάζει αιχμηρά πως κατηγορείται επειδή κατέκρινε εντολές κάποιων δικαστών που «εμποδίζουν την κυβέρνηση να διώξει τους εργολάβους ιδιωτικών συνεργείων από τα νοσοκομεία».

Υποστηρίζει δε ότι με τις πολιτικές της η κυβέρνηση θέλει να δώσει καλύτερες αμοιβές στους εργαζόμενους και να εξοικονομήσει 80 με 90 εκατομμύρια ευρώ από τα νοσοκομεία.

Ανοίγοντας δε νέο μέτωπο στην κόντρα, ο κ. Πολάκης διερωτάται για ποιο λόγο αυτή τη φορά έλαβε απάντηση από τους δικαστικούς, ενώ προηγούμενες ερωτήσεις του για την υπόθεση Siemens και το ΚΕΕΛΠΝΟ πέρασαν απαρατήρητες.

«Αυτά που ρωτούσα εγώ δεν άξιζαν αντίδρασης; Ή αν μείνουν χωρίς έλεγχο και ατιμώρητα είναι υπεράσπιση του Συντάγματος;».

Στο σχόλιό του, ο κ. Πολάκης παραθέτει και τέσσερις παλαιότερες αναρτήσεις του, που έγιναν τον Ιούλιο. Σε μία από αυτές μάλιστα, σχετικά με τη μετάφραση της δικογραφίας της υπόθεσης Siemens, υποστηρίζει ότι «βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας μία πτυχή του παραδικαστικού μηχανισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oι πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Δύο συγκλονιστικά βίντεο από το αεροπλάνο που έπιασε φωτά