Το Βιετνάμ της Τουρκίας η Συρία - Τα βρήκαν δύσκολα οι Τούρκοι από την αντίσταση των Κούρδων

 
Το Βιετνάμ της Τουρκίας η Συρία -  Τα βρήκαν δύσκολα οι Τούρκοι από την αντίσταση των Κούρδων

Ενημερώθηκε: 15/10/19 - 11:59

Τα έχουν βρει δύσκολα οι Τούρκοι στη Συρία αφού τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο περίμεναν.

Εκτός από τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας οι Τούρκοι έχουν να αντιμετωπίσουν τους σκληροτράχηλους Κούρδους οι οποίοι αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις, την ώρα που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν έχουν εμπλακεί ή όχι οι δυνάμεις του Άσαντ.

Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν ταμπουρωθεί σε Μανμπίτζ και Κομπάνι και προκαλούν σοβαρές απώλειες στον Ερντογάν ο οποίος δεν είχε υπολογίσει τη μεγάλη αντίσταση της κουρδικής πλευράς. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε απεσταλμένος του ΣΚΑΙ στην περιοχή Μανώλης Κωστίδης που βρέθηκε στο σημείο που οι Τούρκοι ανεφοδιάζουν τα στρατεύματά τους, βλέπει συνεχώς να μπαίνουν στην Τουρκία ασθενοφόρα από τα πεδία της μάχης κάτι που δείχνει σοβαρές απώλειες, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει από το σημείο που βρίσκεται περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης συμπλήρωσε ότι σε Κομπάνι και Μανμπίτζ που έχουν ταμπουρωθεί οι Κούρδοι έχουν κατασκευαστεί υπόγειες σήραγγες, ενώ σε όλα τα σπίτια υπάρχουν όπλα. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό οι Τούρκοι τα έχουν βρει σκούρα την ώρα που η μονταζιέρα τους δουλεύει σε φουλ ρυθμούς, καθώς υποστηρίζουν ότι στις συγκεκριμένες περιοχές δεν σημειώνονται μάχες, αλλά υπάρχει «κινητικότητα». Στην πραγματικότητα οι σφοδρές συγκρούσεις και οι μεγάλες απώλειες είναι γεγονός.

Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή σε εμπόλεμη σύρραξη που θα κρατήσει αρκετά μεγάλο διάστημα. Οι Τούρκοι μετρούν νεκρούς και τραυματίες από τις πρώτες κιόλας μέρες σε μια κατάσταση που μοιάζει με το δικό τους «Βιετνάμ».