Νέα προκλητική ανάρτηση Κυρίτση: Η σύλληψη Σακκά -Σεϊσίδη δίωξη φρονηματικού χαρακτήρα

 
Νέα προκλητική ανάρτηση Κυρίτση: Η σύλληψη Σακκά -Σεϊσίδη δίωξη φρονηματικού χαρακτήρα

Ενημερώθηκε: 08/08/16 - 12:38

Αμετανόητος και προκλητικός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και συνεχίζει να είναι «αλληλέγγυος» και να στηρίζει «συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν»,. Ετσι χαρακτηρίζει Σακκά και Σεϊσίδη, δύο ανθρώπους καταζητούμενους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη. Τη σύλληψη ανθρώπων που ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησής του δήλωσε ότι παραβαιάζουν το νόμο, ό κ. Κυρίτσης τη χαρακτηρίζει δίωξη φρονηματικού χαρακτήρα: «Οι δυο συλληφθέντες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα»!!!

Ουσιαστικά οι συνεχείς αναρτήσεις του κ. Κυρίτση, υπεύθυνος από την κυβέρνηση για το προσφυγικό, συνιστούν μήνυμα κάλυψης και ενθάρρυνσης ανάλογων ενεργειών. Και το ανησυχητικό ότι η κυβέρνηση σιωπά...

facebook το Σάββατο

Μετά την πρώτη ανάρτησή του στο , όπου μαζί με την έκφραση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έδινε και μαθήματα γλώσσας («πουτσιλίκια»), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης επανήλθε την Κυριακή στην υπόθεση, όπου προτρεχει να αθωώσει.

Στη νεότερη ανάρτησή του ο βουλευτής απαντά «δεν με ενοχλεί να με λέει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη» και τονίζει ότι συγκεκριμένες αναρτήσεις του στο Facebook, όπως η συγκεκριμένη, αφορούν τους φίλους του στο Facebook και όχι το γενικό κοινό. Κάνει όμως λόγο, για «διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα», «απηνή δίωξη του Σεϊσίδη» και «στοιχεία στα όρια του γελοίου για τον Σακκά».

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρει «ότι δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει το νόμο, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει το κράτος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ (...) ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικά δικαιώματα, μεροληπτεί υπέρ όσων έχουν στοχοποιηθεί από το κράτος ακόμα και αν πολιτικά δεν συμφωνεί. Οι δυο συλληφθέντες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα» υποστηρίζει ο κ. Κυρίτσης, και συνεχίζει:

«Ο ένας διώκεται απηνώς για την υπόθεση ''ληστές με τα μαύρα'' που κατασκεύασαν τα μμε, ο δε άλλος για την ΣΠΦ (σ.σ Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) με στοιχεία εις βάρος του στα όρια του γελοίου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποία ο σρζ ορθώς είχε πολεμήσει».

«Ο Συριζα ταυτόχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομένο κράτος. Όποιος θεωρεί ότι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις, ή ότι υπάρχουν εύκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τι του γίνεται. Ή - ακόμα χειρότερα- ξέρει πολύ καλά και απλώς προτιμάει την άνεση του πληκτρολογίου» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 Αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ, και σε μεγάλο βαθμό κυβερνητική πολιτική» επέμεινε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, ο Γιώργος Κυρίτσης αναφερόμενος στις δηλώσεις του για «διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα», «απηνή δίωξη του Σεϊσίδη» και «στοιχεία στα όρια του γελοίου για τον Σακκά».

Ειδικότερα, μιλώντας για τις συλλήψεις Σακκά και Σεϊσίδη, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που καταδικάζουν επί παραγγελία. «Ας χτυπήσουν άλλη πόρτα». «Εγώ ιδεολογικά δεν ξέρω πού βρίσκονται οι άνθρωποι αυτοί, εμείς ΣΥΡΙΖΑ είμαστε» δήλωσε.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «δεν είναι κυβερνητική πολιτική πρακτικές που πρέπει να ξεριζωθούν όπως οι καταγγελίες για κακοποίηση συλληφθέντων», ενώ χαρακτήρισε ευφάνταστα τα σενάρια ότι στην κυβέρνηση υπάρχει πολιτικό σχέδιο για αντιεξουσιαστικό φύλλο συκής με αιχμή τον ίδιον για να ικανοποιηθεί ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει πρόβλημα με τη σύνταξή του ή με τον ΕΝΦΙΑ θα πει ότι στα κοινωνικά δικαιώματα τα πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλουστευτικά αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποφάνθηκε δε ότι μερικά πειστήρια είναι «τελείως παγίδα, όπως το αποτύπωμά σου σε μια σακούλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρύθμιση «κόκκινων δανείων» - Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια

ΚΑΙΡΟΣ 8/8/2016: Διαβάστε που και πότε θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Οι επιδόσεις των Ελλήνων στο Ρίο (δεύτερη μέρα)