Πέταξαν βόμβες μολότοφ στη Μονή Πετράκη

 
Πέταξαν βόμβες μολότοφ στη Μονή Πετράκη

Ενημερώθηκε: 08/08/16 - 20:46

Μακάρι να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων. Ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρεί τους δράστες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, για την επίθεση τα ξημερώματα με μολότοφ.

Στην ανακοίνωσή της, με τίτλο: «Επίθεση στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου», αναφέρεται:

«Μετά την εισβολή σε Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης και επιθέσεις σε άλλους Ιερούς Ναούς, σήμερα στις 3:00 π.μ. ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με περίπου 10 βόμβες μολότοφ στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου. Το κτίριο της Ιεράς Συνόδου δεν έχει οποιαδήποτε αστυνομική προστασία. Από την νυκτερινή επίθεση καταστράφηκε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και το ιδιωτικό αυτοκίνητο υπαλλήλου.
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα.
Μακάρι να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων. Ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρεί τους δράστες».

Η ενέργεια είναι η συνέχεια των επιθέσεων σε εκκλησιαστικούς χώρους από αγνώστους. Σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Κολωνάκι.

Πιο συγκεκριμένα οι δράστες πέταξαν στη μονή βόμβες μολότοφ από τις οποίες προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα άγνωστοι επιτέθηκαν με μπογιές σε δυο εκκλησίες στα Εξάρχεια, ενώ την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα "Μαύρη Φλόγα" με αφορμή τις εκκενώσεις κτιρίων από καταληψίες στη Θεσσαλονίκη.

Την επίθεση καταδίκασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με δήλωσή της:

Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.
Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή.

Την επίθεση καταδίκασε και το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του:

«Τέτοιες ενέργειες, βολεύουν και εξυπηρετούν μόνο όσους επιθυμούν την ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο μπαράζ βανδαλισμών σε εκκλησίες από αντιεξουσιαστές

Αιχμηρή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τη μη καταδίκη από την κυβέρνηση της εισβολής στη Μητρόπολη

Εισβολή αναρχικών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης - Χτύπησαν ιερέα – Δείτε video και φωτογραφίες

Εισβολή αναρχικών στη Μητρόπολη / ΝΔ: Από τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς τώρα και στη βεβήλωση