Εμφανίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» - Ποιους όρους βάζει για να καταθέσει

 
Εμφανίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» - Ποιους όρους βάζει για να καταθέσει

Ενημερώθηκε: 20/02/20 - 21:21

Εμφανίστηκε ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» και δήλωσε ότι επιθυμεί να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή, υπό τον όρο της μυστικότητας της κατάθεσής του.

Ο ένας από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης Novartis για το οποίο εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής προκειμένου να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή επικοινώνησε με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ που είναι υπεύθυνος για την προστασία του και δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει με την προϋπόθεση να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Σύμφωνα με το MEGA, που μετέδωσε την είδηση, ο αστυνομικός επιφυλάχθηκε να μεταφέρει το αίτημά του στην Προανακριτική, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι δικαστικές αρχές.

Να θυμίσουμε ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού που είχε στην ΓΑΔΑ με τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ειδοποιώντας ότι δεν θα προσέλθει γιατι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και θα κινδυνεύσει η ζωή του.

Το κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής που βρίσκονταν στην ΓΑΔΑ ζήτησε την βίαια προσαγωγή του, ωστόσο παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό του, ο μάρτυρας δεν βρέθηκε. Μάλιστα, αστυνομικοί μετέβησαν σε όλα τα σημεία που είχε ο μάρτυρας δηλώσει στις αρχές για να έρχεται σε επαφή με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο "Σαράφης" είχε έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στις 14 Φεβρουαρίου. Τότε του επιδόθηκε η κλήση για να μεταβεί στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μάρτυρας αρχικά είχε δεχτεί με έναν όρο: η κατάθεσή του να γίνει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, κάτι που απορρίφθηκε από την προανακριτική στη Βουλή.