Οι σκέψεις μας, καθορίζουν το αύριο

 
Οι σκέψεις μας, καθορίζουν το αύριο

Ενημερώθηκε: 25/04/20 - 02:31

Της Αλεξάνδρας Καρτά

Αρθρογράφος: Αλεξάνδρα Καρτά

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με μια σκέψη. Εμείς και μόνο εμείς καθορίζουμε τον τρόπο, την ένταση, την θετικότητα, ή όχι των σκέψεων μας. Είναι ο σπόρος που γεννιέται στο μυαλό μας, που σιγά σιγά απλώνει τις ρίζες του, φτάνει εκεί που του επιτρέπουμε και όταν δυναμώσει βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος, δίνει τους καρπούς του.

Η ζωή είναι ένα εξελικτικό μονοπάτι για τον καθένα μας και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η διάρκεια αυτού του (περιπάτου) άγνωστη, οι συνθήκες και τα γεγονότα που θα συμβούν και αυτά άγνωστα. Άγνωστοι επίσης είναι και οι συνοδοιπόροι μας, μέχρι να τους συναντήσουμε εκεί σε κάποια στροφή, ή σε μία εύκολη περπατησιά που θα κάνουμε. Οι δρόμοι όλων μας διαφορετικοί σε αυτή την ζωή, άλλοι πιο δύσκολοι, άλλοι λιγότερο, κάποιοι προλαβαίνουν να κάνουν μία δρασκελιά και κάποιοι πολλά πολλά χιλιόμετρα... για κάποιο λόγο...

Το πέπλο που σκεπάζει το αύριο, πάντα ήταν η επιθυμία των ανθρώπων, να το αποτινάξουν και να βρεθούν μπροστά στα μελλούμενα. Όσο και να δείχνει παράλογο το σήμερα και το αύριο, καθορίζεται από τις σκέψεις μας.

Καιρός λοιπόν να πάψετε να μιλάτε για τους άτυχους έρωτες, που οι συγκυρίες σας έσπρωξαν να ζήσετε και να εμπιστευτείτε τους λάθος ανθρώπους. Σταματήστε να γκρινιάζετε για τις οικονομικές δυσχέρειες, τις άσχημες επαγγελματικές συνθήκες, την εικόνα σας, που δεν σας αρέσει όταν την συναντάτε στον καθρέπτη. Σταματήστε να γκρινιάζετε για όλους και όλα, να καλλιεργείτε στο μυαλό σας σκέψεις (δέντρα), που οι καρποί τους είναι (πικροί) και (σάπιοι). Αφήστε τις εμμονές που δηλητηριάζουν την καθημερινότητα σας. Γαληνέψτε για μια στιγμή και σκεφτείτε ένα θετικό λόγο, ένα όμορφο γεγονός... μόνο ένα... ξεκινήστε έτσι.

Ξεκινήστε σιγά – σιγά να εκπαιδεύετε το μυαλό σας στην θετικότητα, στην γλυκιά αποδοχή και την λύση των προβλημάτων με έναν ήρεμο τρόπο … Η οχλαγωγία στο μυαλό, ποτέ δεν έκανε καλό και ποτέ δεν αφήνει να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις για μας. Αφήστε να αναπτυχθεί η ήρεμη φωνούλα που κάτι θέλει να πει και δεν μπορεί να φτάσει στο συνειδητό σας.

Αν λοιπόν κάτι δεν σας αρέσει στην ζωή σας, αν οι καταστάσεις δεν κυλούν ανάλογα των επιθυμιών σας, ξέρετε πολύ καλά ποια είναι η αιτία, ποιος είναι εκείνος που υπονομεύει την εξέλιξή σας... τον γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, καλύτερα από τον καθένα, γιατί είναι ο ίδιος σας ο εαυτός.

Το σύμπαν είναι έτοιμο να σας χαρίσει απλόχερα οτιδήποτε ζητήσετε, με την προϋπόθεση να μην το μπλοκάρετε με τους φόβους και τις ανασφάλειες σας.

Ακόμη και στις πιο σκληρές περιόδους που μπορεί να βιώσετε, ανοίξτε ένα παράθυρο με καθαρό φως που θα σας συνδέει με θετική ενέργεια και με ακόμη πιο θετική σκέψη. Σκεφτείτε πως θα θέλατε να είναι το δικό σας αύριο και ζωγραφίστε το με τα πιο όμορφα χρώματα που έχετε σκεφτεί, αφιερώνοντας χρόνο να κάνετε μόνο όμορφες σκέψεις για αυτό.

Έτσι το μέλλον... αυτό το άγνωστο, μα και τόσο δικό μας... μπορεί να γεμίσει με τους πιο όμορφους και γλυκούς καρπούς, αρκεί να χαμογελάσουμε στην ψυχή μας.