Οργή Καραμανλή για το μπαράζ "λάσπης" εναντίον του

 
Οργή Καραμανλή για το μπαράζ "λάσπης" εναντίον του

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 21/08/16 - 16:09

Οργή έχει προκαλέσει σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, που πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή, το μπαράζ επιθέσεων κατά του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή την εκ νέου παραπομπή προς κρίση του Ανδρέα Γεωργίου, για το "μαγείρεμα" του ελλείμματος του 2009, που οδήγησε την χώρα στα μνημόνια.

Μεγαλύτερη οργή όμως προκαλεί η συνεχιζόμενη αφωνία, που έχει επιβάλει για το θέμα αυτό στην ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οργή που δεν αφίσταται των συναισθημάτων και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.

Από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του thepressroom.gr, εκτιμούν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται ο Κώστας Σημίτης και ο Αντώνης Σαμαράς, με την ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε από τον Κυριάκο

Το αρνητικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ για την υπόθεση Γεωργίου και την στάση που κρατά η κεντροδεξιά παράταξη, ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστω μέσω διαρροών, να ψελλίσει κάτι για την υπόθεση.

«Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Δεν θα αυτομαστιγωθώ κιόλας...», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνεργάτες του, όπως αναφέρει η "Καθημερινή" της Κυριακής, δήλωση όμως, που όχι μόνο δεν διορθώνει την κατάσταση, αλλά μάλλον την χειροτερεύει.

Παράλληλα υποστηρίζει πως η ΝΔ σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, δεν παρεμβαίνει και δεν σχολιάζει αξιολογήσεις δικαστικών οργάνων. Βέβαια θα μπορούσε κάποιος να παραθέσει πολλές ανακοινώσεις της ΝΔ, που έχουν βγει με αφορμή δικαστικές αποφάσεις. Κάποιες μάλιστα πολύ πρόσφατες, τονίζουν με νόημα στελέχη που πρόσκεινται στον Κ. Καραμανλή.

Εν τω μεταξύ σε ρεπορτάζ της Κυριακάτικης "Καθημερινής", αναφέρεται πως ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν εκπροσωπούν τον Κώστα Καραμανλή και με τις τοποθετήσεις τους παίζουν προσωπικά παιχνίδια. Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού εκτιμάται πως η διαρροή των συγκεκριμένων πληροφοριών γίνεται από άτομα που βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγετική ομάδα της ΝΔ για ευνόητους λόγους.

Τέτοιες διαρροές όμως,που γίνονται όπως λέγεται με αυτόν τον χονδροειδή τρόπο από νεοαφιχθέντες στην παράταξη νεοφώτιστους γενίτσαρους, υπονομεύουν το κλίμα ενότητας μέσα στην ΝΔ και κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την αυριανή συνύπαρξη μεταξύ κορυφαίων στελεχών.

Σχετικά θέματα:

Αφωνία από την ΝΔ και για το "Βήμα";

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Ο Γεωργίου εκβιάζει την παρέμβαση των ισχυρών προστατών του στην ελληνική δικαιοσύνη

"Συνήγορος" του Γεωργίου το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραπομπή

Ο Γεωργίου δεν είναι μόνος, είναι... Μάνος

Παραπέμπεται και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009

Οι Γερμανοί φίλοι δεν ξεχνούν τον Γεωργίου

Ο εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη, Θ. Σκυλακάκης στηρίζει τον Γεωργίου