Επίθεση με βιτριόλι: Για κακούργημα κατηγορείται η βιτριολίστρια - Το τηλεφώνημα που «την έκαψε»

 
Επίθεση με βιτριόλι: Για κακούργημα κατηγορείται η βιτριολίστρια - Το τηλεφώνημα που «την έκαψε»

Ενημερώθηκε: 12/06/20 - 09:53

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Η κατηγορούμενη, που κρατείται, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της.

Σύμφωνα με την δικογραφία η 35χρονη φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου για προσωπικούς λόγους .

Η ίδια αρνείται την κατηγορία και σύμφωνα με τον συνήγορό της δεν έχει εμπλοκή στην επίθεση.

Πώς έφτασαν στη σύλληψή της

Η 35χρονη προσήχθη χτες το πρωί σε απόσταση 50 μέτρων από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου.

Στην κατοχή της βρέθηκε η τηλεκάρτα, με την οποία είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία κλήση προς την εταιρία ραδιοταξί, την ημέρα της επίθεσης.

Κατόπιν έρευνας στο σπίτι της εντοπίστηκαν επίσης μία καμπαρντίνα ένα σακ βουαγιάζ. Και τα δύο αντικείμενα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν «εμφανισθεί» και στις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις της 35χρονης.

Ωστόσο, το πλέον κρίσιμο «επιχειρησιακό» λάθος που διέπραξε η 35χονη ήταν η δεύτερη κλήση που πραγματοποίησε με την τηλεκάρτα.

Συγκεκριμένα με την τηλεκάρτα που κάλεσε την εταιρία ραδιοταξί, είχε πραγματοποίησε και μία κλήση προς κινητό τηλέφωνο, κάτοχος του οποίου εμφανίζεται ένας υπήκοος Μπαγκλαντές, κηπουρός.

Τον κάλεσε και δεν είχε σήμα με αποτέλεσμα να αποθηκευτεί σε μήνυμα ο αριθμός και μετά τον καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο. Έτσι, όταν ο αλλοδαπός κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις υπέδειξε την 35χρονη. Αυτό το γεγονός οριστικοποίησε την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Έδωσε έτσι στους αστυνομικούς την δυνατότητα να πληροφορηθούν τα στοιχεία της, το προφίλ της στο Facebook, το στίγμα του κινητού της, το κρίσιμο διήμερο που προχώρησε στην επίθεση στην Καλλιθέα κλπ.

Αυτό δεν ήταν το μόνο λάθος της. Όλοι οι υπόλοιποι ύποπτοι το είχαν ανοιχτό - και εξέπεμπαν τα σήματα από άλλα σημεία- ενώ η ίδια -ξέροντας ότι το σήμα καταγράφεται- το είχε κλειστό και έτσι μπήκε κατευθείαν στο κάδρο των ερευνών.

Τρίτο μικρό λάθος να έχουν σε ηχογραφημένο μήνυμα τη φωνή της όταν κάλεσε ραδιοταξί αλλά και τον σωματότυπό της με την καπαρντίνα και το μαύρο σακίδιο όταν δεν πρόσεξε και μια κάμερα την κατέγραψε.

Τέλος, το γεγονός ότι δεν πέταξε ποτέ την κόκκινη περούκα που φορούσε, την τηλεκάρτα και το μαύρο σακίδιο που βρέθηκαν πάνω της κατά τη διάρκεια της προσαγωγής της χθες το πρωί και της κατ’οίκον έρευνας που ακολούθησε ήταν αυτά που την έστειλαν στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η αντιζηλία και η εμμονή για έναν άνδρα

Η γυναίκα που προσήχθη το πρωί της Τετάρτης δεν ανήκει στον αρχικό κύκλο των υπόπτων από το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης που είχε απασχολήσει στην πρώτη φάση των ερευνών τις διωκτικές αρχές.

Φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με δικηγόρο ο οποίος είχε προσωπική επαφή με την άτυχη 34χρονη, κάτι που θεωρήθηκε από την ύποπτη ως «εμπόδιο» για να υπάρξει μόνιμος δεσμός μαζί του. Αστυνομικοί μιλούν για προγενέστερη «εμμονή» της εν λόγω γυναίκας σε βάρος της 34χρονης.