Δολοφονία Μακρή: Η συζυγός του Βικτώρια Καρύδα αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ως τον δράστη

 
Δολοφονία Μακρή: Η συζυγός του Βικτώρια Καρύδα αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ως τον δράστη

Ενημερώθηκε: 10/07/20 - 22:02

Με την κατάθεση της συζύγου του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των δύο αδελφών, Βούλγαρων υπηκόων, που φέρονται να είναι εκείνοι που πυροβόλησαν το θύμα πολλές φορές έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας

Όταν ο πρόεδρος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών κάλεσε τον 32χρονο Βούλγαρο κατηγορούμενο και τον αδερφό του να τοποθετηθούν στην ανάγνωση του βουλεύματος, το οποίο μιλά για ανθρωποκτονία από πρόθεση με πυροβόλο όπλο και οπλοχρησία, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν αθώοι.

«Είδατε το βίντεο και αναγνωρίσατε τον πρώτο κατηγορούμενο;», ρώτησε ο πρόεδρος την κ. Καρύδα. «Τον αναγνωρίζω, ναι», απάντησε, συνεχίζοντας: «Κάνω σύγκριση με τον σωματότυπο στο βίντεο, φοράει καπέλο, και πίσω διακρίνεται ένας κότσος. Είδα πώς έτρεχε στο βίντεο και είδα πώς έτρεχε και την 1η Ιουλίου -που ήταν η πρώτη ημέρα της δίκης- την στιγμή που τον κρατούσαν οι αστυνομικοί. Είμαι σίγουρη πως είναι ο ίδιος».

Δεν είχε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας η ίδια, αμέσως μετά όμως και μέσω των καμερών διαπίστωσε πως ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείτο τις προηγούμενες ημέρες γύρω από το σπίτι τους. Ένα αυτοκίνητο που φέρεται να νοικιάστηκε από μία εταιρεία από τους δράστες και το χρησιμοποίησαν την ώρα της δολοφονίας.

Ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στο αυτοκίνητό του, στις 31 Οκτωβρίου του 2018, στις 20.05 το βράδυ, την ώρα που έφευγε για να πάει στα εγκαίνια της καινούριας του επιχείρησης.

Πηγή: ΕΡΤ