Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ

 
Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ

Ενημερώθηκε: 18/07/20 - 13:42

Κοροναϊός: Υποχρεωτική είναι από σήμερα, Σάββατο (18/07), η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στους «κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19», από σήμερα μέχρι 26 Ιουλίου 2020 ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το κοινό-πελάτες, στις επιχειρήσεις τροφίμων, υπεραγορές .

Το πρόστιμο είναι τσουχτερό, αφού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο παραβάτης θα κληθεί να πληρώσει 150 ευρώ.

«Δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο» εκτίμησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης» μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Μάλιστα ο υφυπουργός ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να τηρούν τα μέτρα και αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν, τονίζοντας ότι η μάσκα θωρακίζει από τον κοροναϊό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει, πλέον, περιορισμός για τα τεμάχια αγοράς αντισηπτικών, ενώ για τις μάσκες είπε ότι στην αρχή της υγειονομικής κρίσης δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής στη χώρα μας αλλά τώρα το 50% της παραγωγής είναι ελληνικό.

«Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτή την κρίση» πρόσθεσε ο υφυπουργός, και τόνισε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και θα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα τα αποτελέσματα τους.

Ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση.

«Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα μπορεί να έχεις και πρόστιμο. Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς πηγαίνεις σε έναν φούρνο και ψωνίζεις και δεν φορούν μάσκες οι πωλητές», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ