Η ανάγκη να δώσουμε αίμα δεν σταματά το καλοκαίρι

 
Η ανάγκη να δώσουμε αίμα δεν σταματά το καλοκαίρι

Ενημερώθηκε: 22/07/20 - 10:18

Έκκληση σε νέους και παλιούς αιμοδότες απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προκειμένου να προσέλθουν, ειδικά αυτές τις ημέρες, στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, καθώς επίσης και σε αιμοδοσίες που διοργανώνουν σύλλογοι και φορείς.

Η κατεπείγουσα ανακοίνωση του ΕΚΕΑ αναφέρεται ειδικότερα στην κρισιμότητα της καλοκαιρινής περιόδου. «Αυτή την περίοδο οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν. Δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων, προστίθενται οι νέες ανάγκες των ασθενών, λόγω της επανέναρξης των τακτικών χειρουργείων, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μείωση της προσφοράς αίματος, όπως πάντα συμβαίνει την καλοκαιρινή περίοδο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, γίνεται λόγος και για την υγειονομική κρίση των ημερών μας. Συγκεκριμένα, «Το φετινό καλοκαίρι έχει την ιδιαιτερότητα μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κατάστασης που βιώνει όλος ο πλανήτης, εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19, γεγονός που απαιτεί από όλους μας να συνεχίσουμε, με όπλο την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και πρωτίστως τις ευπαθείς ομάδες.»

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει σε λειτουργία σταθερή αίθουσα εκτός Νοσοκομείου στο Αιγάλεω (Λεωφόρος Θηβών 314, γήπεδο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης – κοντά στη στάση του Μετρό «Αιγάλεω») με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 20:00 (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού).

Για ραντεβού καλείτε στο τηλέφωνο 210-5697986 ή στέλνετε e-mail στη διεύθυνση [email protected]
Υπάρχει η προοπτική να τεθούν σε λειτουργία παρόμοιες αίθουσες και σε άλλες περιοχές της Αττικής.