Διαψεύδει τη μετακίνηση τουρκικών στρατευμάτων προς τα ελληνικά σύνορα το Anadolu

 
Διαψεύδει τη μετακίνηση τουρκικών στρατευμάτων προς τα ελληνικά σύνορα το Anadolu

Ενημερώθηκε: 06/09/20 - 01:50

Η Τουρκία εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι προπαγάνδας της, όμως το μόνο που κατορθώνουν είναι να εκτίθενται. Αφού τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέσπειραν φήμες περί μεταφοράς 40 θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στην Αδριανούπολη, τώρα τις διαψεύδουν.

Η δήθεν μεταφορά θωρακισμένων οχημάτων είναι σύμφωνα με το Anadolu, «είναι προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα».

Αυτό τονίζει δημοσιογράφος του πρακτορείου, ο οποίος διευκρινίζει ότι η δραστηριότητα των στρατιωτικών οχημάτων ήταν προγραμματισμένη και δεν υπάρχει στρατιωτική αποστολή στα ελληνικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, μετέδωσαν πως οχήματα θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού που βρίσκονταν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στην επαρχία Ρεϊχανλί και Κουμλού της Αντιοχείας φορτώθηκαν σε φορτηγά, με κατεύθυνση την Αδριανούπολη.

Δύο κομβόι φορτηγών φορτωμένα με 40 θωρακισμένα οχήματα αναχώρησαν σήμερα το μεσημέρι από τα σύνορα με τη Συρία.

Τι γίνεται με το Oruc Reis

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, το Oruc Reis από τις 18:00 είναι "αόρατο", αφού έχει κλείσει το σύστημα εντοπισμού του. Υπάρχει περίπτωση επιστροφής του στη βάση του; Το δεδομένο είναι ότι μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου υπάρχει NAVTEX, για έρευνες του στην περιοχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ