Προκλήσεις «προσφύγων» και «μεταναστών» στον Έβρο με την προτροπή των Τούρκων - Έτοιμοι για νέα εισβολή

 
Προκλήσεις «προσφύγων» και «μεταναστών» στον Έβρο με την προτροπή των Τούρκων - Έτοιμοι για νέα εισβολή

Ενημερώθηκε: 09/09/20 - 02:47

Σε κατάσταση επιφυλακής είναι και πάλι ο στρατός και η αστυνομία στον Έβρο καθώς μετανάστες και πρόσφυγες, που βρίσκονται στη μεθόριο με την κάλυψη της Τουρκίας, είναι έτοιμοι για νέα προσπάθεια εισβολής στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό οι περίπου 150 με 200 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος προκαλούν με κάθε τρόπο τους άνδρες των ελληνικών αρχών ασφαλείας.

Με πολεμικά συνθήματα, θρησκευτικά εμβατήρια, χορούς και κάνοντας χρήση καπνογόνων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, επιχειρούν να πιέσουν ψυχολογικά τις ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αποκορύφωμα των προκλήσεων αυτών ήταν το γλέντι που έστησαν απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου με αφορμή την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, έχουν πέσει και κάποιοι πυροβολισμοί, ενώ κλειστά φορτηγάκια που κινούνται κατά μήκος του ποταμού, κοντά στα ελληνικά σύνορα, με ηλεκτρονικό εξοπλισμό επιχειρούν να αποκόπτουν και να παρεμβάλουν τις επικοινωνίες σε ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα.

Τελευταία οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, αυξήθηκαν κατά 20%.