Υπέρ της «λύσης» των δυο κρατών στην Κύπρο τάχτηκε προκλητικά σήμερα ο Ερντογάν

 
Υπέρ της «λύσης» των δυο κρατών στην Κύπρο τάχτηκε προκλητικά σήμερα ο Ερντογάν

Ενημερώθηκε: 26/10/20 - 18:37

Υπέρ της «λύσης» των δυο κρατών στην Κύπρο τάχτηκε προκλητικά σήμερα ο Τουρκος πρόεδρος Ερντογάν κατά τη συνάντηση που ειχε στην Αγκυρα με τον νέο τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ο Ερντογάν βάζοντας «ταφόπλακα» σε κάθε ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό ειπε οτι «η ομοσπονδία δεν μπορεί πλέον να είναι ένα έγκυρο μοντέλο για μια λύση, και χρειάζονται νέες ιδέες... Υπάρχουν ήδη δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη που έχουν ιδρυθεί στην Κύπρο» τόνισε προκλητικά «ξεχνώντας» φυσικά οτι το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο δεν έχει αναγνωριστεί απο καμμία χώρα εκτός της Τουρκίας ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής εθνικής του Αττίλα το 1974.

Απτόητος ο Ερντογάν πρόσθεσε οτι δήθεν «τώρα ότι η λύση των δύο κρατών πρέπει να τεθεί στο τραπέζι με μια ρεαλιστική προσέγγιση». Απείλησε μαλιστα οτι η Τουρκια «έχει δείξει την αποφασιστικότητά της προς αυτή την κατεύθυνση και σε φίλους και στους εχθρούς» και φυσικά επέρριψε την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί «αγνοούν τις προειδοποιήσεις μας και δεν λαμβάνουν υπόψη τις εποικοδομητικές προτάσεις της Τουρκίας».

Ο Τατάρ υπέρ του «Αττίλα»

Στο μεταξύ το πολιτικό υποχείριο του Ερντογάν, ο νέος τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Ταταρ υπεραμύνθηκε της στρατιωτικής εισβολής του Αττίλα το 1974, λεγοντας οτι «οι Τουρκοκύπριοι μπόρεσαν να σταθούν χάρη στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας και στην υποστήριξη που τους παρείχε η Αγκυρα απο το 1974».

Οπως ειπε ο Τατάρ «η Τουρκία είναι ο μοναδικός εγγυητής της συνέχισης της ειρήνης στην Κύπρο... Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο και η ύπαρξη αυτού του αποτελεσματικού εγγυητή ήταν πάντα στο τραπέζι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ