Απειλεί πάλι η Τουρκία τη Γαλλία: Αυτή τη φορά για τη διάλυση των «Γκρίζων Λύκων»

 
Απειλεί πάλι η Τουρκία τη Γαλλία: Αυτή τη φορά για τη διάλυση των «Γκρίζων Λύκων»

Ενημερώθηκε: 05/11/20 - 01:24

Νέες απειλές κατά της Γαλλίας εξαπέλυσε η Τουρκία, αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών να διαλύσει το «κίνημα των Γκρίζων Λύκων», μετά τα πρόσφατα βίαια επεισόδια μεταξύ μελών της τουρκικής κοινότητας και μελών της αρμενικής κοινότητας της Γαλλίας.

Η Τουρκία χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «πρόκληση» και προειδοποίησε ότι θα «απαντήσει αποφασιστικά» στη διάλυση της τουρκικής υπερεθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων.

«Υπογραμμίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης των Τούρκων της Γαλλίας και ότι θα απαντήσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο σε αυτή την απόφαση», δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε σήμερα ότι «δεν υπάρχει κίνημα αποκαλούμενο «Γκρίζοι Λύκοι», χαρακτηρίζοντας το κίνημα που διαλύθηκε σήμερα από τη Γαλλία «αποκύημα της φαντασίας».

Η διάλυση των «Γκρίζων Λύκων» είναι ένδειξη ότι «η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον εντελώς υπό τον έλεγχο αρμενικών κύκλων επιρροής», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ