Ο μητροπολίτης Σάμου κατά ΣΥΡΙΖΑ

 
Ο μητροπολίτης Σάμου κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ενημερώθηκε: 01/12/20 - 14:59

Για διχασμό και εμπάθεια κατηγορεί τη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο ο μητροπολίτης κ.Ευσέβιος με αφορμή τις ζημιές από το σεισμό.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο σεισμό αναφέρει γενικά οτι καταγράφηκαν ζημιές σε αρχαία,βυζαντινά και νεώτερα μνημεία και οχι σε ναούς! Η γενικότερη αναφορά προκάλεσε την οργή του μητροπολίτη ο οποίος με άρθρο του εξηγεί πως οι ναοί οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στο συνολό τους δεν είναι απλά μνημεία."Αυτό όμως που μας στενοχωρεί είναι η εμπάθεια κάποιων, που εξαιτίας της ιδεοληψίας τους, ακόμη και μπροστά στα τόσα που ταλαιπωρούν το Νησί και την τοπική μας κοινωνία, συνεχίζουν να αδικούν κυρίως τους εαυτούς τους. Κι ενώ ομιλούν για ενότητα, τορπιλίζουν με τον λόγο τους και την γραφή τους κάθε καλοπροαίρετη πιθανή συνεργασία".

Σε άλλο σημείο επισημαίνει: "Έχουμε την εντύπωση, πως γράφουν σαν να μην κατοικούν στο Νησί, καθώς αφ’ ης στιγμής ο σεισμός κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος, ίσως και το 80% των Ενοριακών μας Ναών και Παρεκκλησίων, η ανακοίνωσή τους περιέχει, κατ’ ανάγκην μάλλον και με εμφανή περιφρόνηση, προς την Τοπική Εκκλησία, μια απλή αναφορά σε «σημαντικά μνημεία του Νησιού, αρχαία, βυζαντινά και νεώτερα.

Αυτά λοιπόν τα μνημεία του Νησιού έχουν όνομα και υπόσταση. Είναι οι κατά τόπους Ιεροί Ναοί και τα Παρεκκλήσιά μας. Είναι τα Καθολικά των Μοναστηριών μας. Είναι οι Ναοί, οι οποίοι δεν είναι απλά αρχαίοι, βυζαντινοί και νεώτεροι, αλλά συμπυκνώνουν τον πόθο, την λαχτάρα και την αγωνία του ευγενούς Ορθοδόξου ακριτικού μας Λαού στο διάβα των αιώνων μέχρι και σήμερα.

Άραγε όλοι, όσοι στηρίζουν ιδεολογικώς τους συγγραφείς της ανακοίνωσης θεωρούν, πως οι Ιεροί Ναοί, μέσα στους οποίους βαπτίσθηκαν, λειτουργήθηκαν, εόρτασαν, παντρεύτηκαν ή εξώδευσαν τους ανθρώπους τους, είναι απλώς «μνημεία»;