Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

 
Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Ενημερώθηκε: 25/01/21 - 14:35

Περίπου τρεις ώρες -από τις 11 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι- διήρκεσαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη αναμένεται να αναχωρήσει περίπου στις 15:00 από την Κωνσταντινούπολη για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Όπως ήταν γνωστό η ελληνική πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, με αντικείμενο συζήτησης μόνο την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα).

Το θέμα μονοπωλεί αυτή την ώρα το ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ενώ αναμένεται και ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του προέδρου της Τουρκίας, γεγονός που σηματοδοτούσε την έμμεση παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Σεντάτ Ονάλ και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.