Κορωνοϊός: Πρόστιμα 476.050€ και δέκα συλλήψεις καταγράφηκαν την Παρασκευή (12/2) σε όλη τη χώρα

 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ενημερώθηκε: 13/02/21 - 20:48

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν την Παρασκευή, 12.02.2021 συνολικά 88.687 ελέγχους και κατέγραψαν 1.753 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 476.050€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε μία (1) επιχείρηση.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

-Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων

-Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)

-Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

-Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

-Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έξι (6) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

-Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη εστιατορίου και επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στην επιχείρηση, καθώς και σύλληψη και επιβολή προστίμου 300€ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

-Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο καφέ-μπαρ, πρόστιμο 5.000€ στην επιχείρηση και από 600€ σε τρεις (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

-Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη κομμωτηρίου για μη τήρηση ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

-Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000€ πρόστιμο σε ιδιώτη για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

-Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και 300€ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

-Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωσης ιδιωτικής συνάθροισης και σε επιβολή δεκατεσσάρων (14) προστίμων των 300€ στους συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

-Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωσης ιδιωτικής συνάθροισης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

-Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 5.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ