Πολιτική κόντρα με αφορμή μήνυση σε βάρος του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη

 
Πολιτική κόντρα με αφορμή μήνυση σε βάρος του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη

Ενημερώθηκε: 21/03/21 - 13:06

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μήνυση κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη από αστυνομικούς.

Το Σάββατο ο Κ. Βαξεβάνης αναζητούταν για να συλληφθεί στο πλαίσιο αυτοφώρου μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση αφορά παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κατατέθηκε στη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με το Documento, όλα ξεκίνησαν όταν δημοσίευσε το εξώδικο, το οποίο έχουν μεταδώσει και άλλες ιστοσελίδες, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν τα ονοματεπώνυμα των 22 αστυνομικών της ΓΑΔΑ που υπογράφουν το έγγραφο αυτό.

Ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε στο Twitter «μόλις διάβασα ότι υπάρχει ένταλμα εναντίον μου μετά από μήνυση αστυνομικών που μου είχαν στείλει εξώδικο για δημοσίευμα που αφορούσαν βασανισμούς πολιτών. Παραβίασα λένε τα προσωπικά δεδομένα επειδή έγραψα τα ονόματα όσων μου έστειλαν το εξώδικο. Δημοκρατία Κυριάκου Μητσοτακη».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε καν συγγνώμη για το όργιο αστυνομικής βίας, αλλά θέλει να φιμώσει κιόλας όσους το αποκαλύπτουν»

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε καν συγγνώμη για το όργιο αστυνομικής βίας, αλλά θέλει να φιμώσει κιόλας όσους το αποκαλύπτουν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «ζούμε στη χώρα που το γραφείο του κ. Μητσοτάκη δίνει με non paper τα προσωπικά στοιχεία και τα πολιτικά φρονήματα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη και δυο εβδομάδες μετά ο κ. Χρυσοχοιδης βάζει αστυνομικούς να μηνύσουν τον δημοσιογραφο Κώστα Βαξεβάνη επειδή δημοσίευσε επώνυμες καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ. Τόσος φιλελευθερισμός μαζεμένος δύσκολα αντέχεται κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες σας έχουν πάρει χαμπάρι», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΝΔ: «H ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Βαξεβάνη δεν κρύβεται πλέον» 

«H ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Βαξεβάνη δεν κρύβεται πλέον. Είναι απόλυτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, και καταλήγει: «Δεν ξέρουμε ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Και πόσα τους συνδέουν».