Μια ποια προϋπόθεση θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο

 
Μια ποια προϋπόθεση θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο

Ενημερώθηκε: 26/03/21 - 16:20

Χωρίς αποφάσεις και εισηγήσεις ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αφού την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα στο μέτωπο της Πανδημίας, ενώ όλοι αναμένουν την πολυπόθητη πτώση στα κρούσματα.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι πως οι οριστικές εισηγήσεις θα γίνουν στη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εμφανίζεται θετική στο άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου, μόνο για γυμνάσια και λύκεια, καθώς και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου.

Και για τις δυο περιπτώσεις υπάρχει μια βασική προϋπόθεση που δεν είναι άλλη από το υποχρεωτικό τεστ. Πιο συγκεκριμένα μια φορά την εβδομάδα, τόσο οι μαθητές όσο και οι εργαζόμενοι για να επανέλθουν στις δραστηριότητές τους θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό self test.. .

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση της κυβέρνησης είναι οι επιχειρήσεις που έχουν εμφανίσει υπερκέρδη το τελευταίο διάστημα, όπως πχ. τα σούπερ μάρκετ, εκτός από τα τέσσερα δωρεάν self test που δικαιούνται οι εργαζόμενοι από το κράτος, να κάνουν στους εργαζόμενούς τους, με δαπάνη της εταιρίας, τεστ ανά δυο μέρες.